Nyheter
Håper storinvesteringen fører til lengre sesong
Tydal Skisenter har investert 250 000 kroner og mange dugnadstimer i et prosjekt som skal føre til økt snøsikkerhet og forhåpentligvis lengre sesong.
I høst har det pågått sprengning og planeringsarbeid i alpinbakken ved Moen.
Arbeidet, som blir ferdigstilt i disse dager, har i hovedsak foregått i traseen som kalles «Breddeløypa», som ligger lengst nord av bakkene.
– Dette blir skikkelig bra. Vi gleder oss til å få vise fram dette, sier styreleder Martin Eriksson i Tydal Skisenter.
Ønsker mer forutsigbarhet
Sprengningen ble utført av Høgmo Fjellsprenging, mens Hilmo Maskin har stått for planeringa. I tillegg har skisenteret selv bidratt med dugnadsarbeid.
– Det er flere årsaker til at vi gjør dette. For det første må vi ha litt mer forutsigbarhet fra toppen og ned. Hver sesong har vi hatt utfordringer med at snøen blåser vekk i kuperte områder. Nå håper vi at vi har fått bukt med dette, slik at det er blitt mer snøsikkert og enklere å preparere. For det andre blir det en enda finere opplevelse for gjestene når de nå har fått en bredere og mindre kupert bakke å boltre seg i, sier Eriksson.
Pengene går tilbake til skitrekket
Prosjektet har en kostnad på 250 000 kroner, og skitrekket har finansiert det med egne midler.
– I noens øyne er dette småpenger, men for oss er det mye. Dette er kanskje det største enkeltprosjektet vi har gjennomført – både med tanke på investering og tid vi har lagt ned. Siden vi ikke har kunstsnøproduksjon, må vi stole på naturen og endre terrenget så det ikke blir så værutsatt, sier Eriksson og legger til:
– Det har gått såpass ok pluss de siste årene at vi har mulighet til å investere i utvikling av skitrekket videre. 100 prosent av inntektene vi får inn fra gjester og samarbeidspartnere går tilbake til skitrekket. Det er ingen som tar ut lønn eller utbytte.
Eriksson er sikker på at dette er en fornuftig investering.
– Det vi har gjort nå, er evigvarende. Kan vi åpne skitrekket ved nyttår i stedet for slutten av januar, har det stor betydning både for gjestene våre og for skitrekket økonomisk. I tillegg er det blitt en mye enklere bakke å preparere, sier Eriksson.