Fælk & følk

Tapastallerkenene bestod av mange komponenter. I tillegg var det dessert etterpå. Her ser vi noen av kokkene like før maten serveres. F.v.: Katja Hegre, Kamilla Bye, Christina Hilmo Aasen, Siri Christina Welve, Hannah Kristine Aparece Haave, Ariel Aiilis Hammerhaug Storvik, Annette Victoria Holta, Tina Uglemsmo og spansklærer Trude Motrøen Øhlén.

Spanskelevene lagde tapas til 60 mann

Publisert Sist oppdatert

Fredag fikk spanskklassen på 10. trinn ved Selbu ungdomsskole prøve seg som tapaskokker. De skulle lage tapas til hele 10 trinn og lærere, og totalt lagde de 60 kuverter.

Duftene slo ut av døra når Selbyggen ankom skolekjøkkenet på Selbu ungdomsskole fredag ettermiddag. Her var nemlig spanskelever godt i gang med å lage patatas bravas, albondigas (spanske kjøttboller), tortilla de patatas, bruschetta med spekeskinke og spicy tomatsalat. Sist, men ikke minst, frityrstekte churros rullet i sukker og kanel, servert med sjokoladesaus.

– Det ble spanske tapas med et lite innslag av Italia med bruchetta. Vi hadde først vidløftige planer om empanadas, men det ble det ikke tid til, sa spansklærer Trude Motrøen Øhlén. Hun fortalte at en del av faget er å lære om kulturen og mattradisjoner fra landet de lærer språket fra. Derfor ble de enige om tapas. 

(Trykk for større bilder)

Mat og helse-lærer Gunn Anita Viken tar et overblikk over maten når den anrettes.
Her steker Katja Hegre smaksrike albondigas, spanske kjøttkaker.

Får god hjelp

Det er 25 elever som tar spansk på 10.trinn, og læreren hadde plukket ut noen som skulle kokkelere på skolekjøkkenet på ungdomsskolen. Eleven hadde selv funnet oppskrifter på nettet, som var blitt justert litt. Med seg hadde de fått med seg skolekjøkkenlærer, Gunn Anita Viken.

– Vi fikk uvurderlig hjelp til matlagingen fra kollega Gunn Anita. Også må det nevnes at vi fikk alle råvarene sponset av B. Langseth. Vi har gjort dette en gang før, og også da fikk vi rubb og stubb fra dem. Vi hadde nok ikke klart det uten de, sier lærer Trude.

(Trykk for større bilder)

Her er Christina Hilmo Aasen og Ariel Aiilis Hammerhaug Storvik godt i gang med å lage tomatsalat og steke poteter.
Matilda Rolseth og Leah Berge står for dagens dessert, som er frityrstekte churros, rullet i sukker og kanel.

Kjempegodt!

Spanskelevene serverte selv maten, men ingen fikk lov til å spise før alle hadde fått servert. Når de endelig fikk spise, ble det nesten helt stille. 

– Dette var kjempegodt, hører vi flere av elevene si mellom munnfullene. 

Og det kan Selbyggen trygt skrive under på. Vi var heldige og fikk en smakebit, og dette var utrolig godt.

(Trykk for større bilder)

Her blir maten servert, med Siri Christina Welve i front.
Fornøyde elever og lærere gleder seg til å begynne å spise
Powered by Labrador CMS