Tilbakeblikk fra 9. juli 2004:

EN FORNØYD BRIT UNI sammen med Joyse og Odd Hårstad som solgte afrikansk kunst. Arkivfoto.

Martnasgeneralen: – Nå føles det godt

Du leser nå en gammel artikkel som er hentet fra Selbyggens rikholdige arkiv. 

Publisert

At hun er sliten, det innrømmer hun. At hun mandag etter Selbumartnan 2004 var så "søkk-klar" at hun nærmest følte seg bevisstløs, det kunne ikke overraske noen.

Når martnasgeneral Brit Uni Kjøsnes skal oppsummere årets Selbumartna for den stedlige presse, da er hun likevel ikke i tvil. Hun er glad, veldig glad for at det hele er over, for at været ble fint, for at alt gikk godt, ja over all forventning. 

– Det føles godt. Det må jeg innrømme. Ikke minst på bakgrunn av at mandagsværet ble helt elendig med regn og atter regn. Og så hadde vi hatt finvær på martnan hver dag, trass i at værmeldingene var dårlige. Det er ikke til å tro, sier Brit Uni. 

Hun har fått mange tilbakemeldinger. Og nesten hver eneste en av dem er udelt positive. Utstillerne var storfornøyde, publikum overbegeistret. 

Hun gikk en runde og snakket med folk både i bodene og utenfor da det hele lakket mot slutten. Og hva møtte hun? Tilfredse mennesker som alle hadde hatt ei fin helg. 

– Mange utstillere synes at selbyggene er flinke til å bruke penger på martnan. Folk kommer for å handle, sier de. Mannen som solgte kikkerter hadde aldri solgt så mye på en dag som han gjorde martnaslørdagen, selv om han deltar på messer hele året. Og knivsliperen som hadde slipt kniver for 7000 kroner på en dag var helt over seg av begeistring, forteller Brit Uni. 

Publikumstilstrømningen var nesten ikke til å tro, sier hun. Lørdag var det så svart med folk at det var nesten ufremkommelig i hele området. Like fullt koste folk seg. Kulturinnslagene fryder også martnasgeneralen. For hun har registrert at publikum fylte opp hele Bankplassen og vel så det så fort det skulle bli underholdning. Mer enn ett tusen mennesker var for eksempel til stede under «Emil i Lønneberget» søndag ettermiddag. 

– Jeg sa før martnan at det å stå for Selbumartnan, det føltes som risikoidrett, som ekstremsport. Men det er ingen tvil om at jeg nå må innrømme at når det hele er i gang og alt går slik det som det gjorde i år, da får jeg et «kick». Og slik er det vel med ekstremsport. Det er i hvert fall sikkert at Selbumartnan er en unik sjanse til å vise frem bygda vår. Når folk trives, når de hygger seg og opplever livet på martnan, det sosiale samværet, da er dette den beste selbureklame vi kan få, sier martnasgeneralen Brit Uni Kjøsnes. 

Powered by Labrador CMS