Bibbidi, bobbidi, bo

Papiravisa har fått nytt utseende no!

Publisert Sist oppdatert

Redaksjonen har lovet å ta vare på papirutgaven av Selbyggen, og denne uka presenterer vi en helt ny layout som vi håper våre abonnenter vil sette pris på. Vi har lenge gledet oss til å vise dere det vi har jobbet en stund med å få klart. Når du åpner avisen vil ting kanskje befinne seg på en litt annen plass enn før, eller se litt annerledes ut, men det skal likevel bli enkelt å finne frem til ting i den nye utgaven.

Gratulasjoner, dødsannonser og kunngjøringer er flyttet lengre bak i avisen, og baksiden som tidligere inneholdt spalten "Hvor er du nå?" har fått nytt utseende. Det samme har fremsiden av avisa. Vi har ordnet med plass til større bilder der det trengs og har gitt artiklene generelt mer "rom".

Grunnen til at vi endrer på designet er todelt. For det første vil vi gi dere en ny leseopplevelse med et moderne og stilrent design, som er i tråd med avisen og redaksjonens utvikling, og for det andre vil det gi oss mulighet til å være mer tilpasningsdyktig i papiravisens verden. Det er ingen hemmelighet at som utgiver av papiravis står vi ovenfor et veiskille i likhet med alle de andre i vår bransje. 

Mange har luftet en bekymring rundt Selbyggens papirutgave. Grunnen er nok strømmen av nyheter om de mange avisene som kutter papirutgaver enten helt eller delvis. Sist ut er kanskje Trønder-Avisa som har kuttet tre av seks papirutgaver per uke. Det er ekstremt, og dessverre helt nødvendig. Årsakene er at folks lesevaner endres, og at prisene på papir har økt kraftig. Sjefredaktør Sivert Rossing skriver følgende: "Selv om antall aviser som trykkes blir færre, er kostnadene de samme. Trykkpressa må startes. Avisene må kjøres fra trykkeriet til vårt kjerneområde. Og budene må kjøre samme rute – om det er 100 eller 10 aviser som skal deles ut. Nå går ikke regnestykkene opp lenger." Også for en liten lokalavis som oss merker vi at kostnadene for trykking og distribusjon nærmer seg det ekstreme. 

MEN – det er ikke meningen å skremme våre trofaste papiravislesere i denne lederen, for vi har ingen planer om å kutte i utgaver av papiravisen. Likevel er det greit å informere om tingenes tilstand, og også vi ser at folks lesevaner endres i takt med samfunnets økte digitalisering. Vi har tradisjonelt sett betydd fredag og helg, men vi har nå som målsetting å bli en større del av folks hverdag. Vi leverer derfor nyheter på nett hver eneste dag, produserer video og lyd, og gjør vårt ytterste for å være best når det kommer til lokale nyheter for Tydal og Selbu. Vi sparer også godbiter til papiravisa som ikke har vært ute på nettsiden tidligere i uka – så det skal være spennende å åpne Selbyggen også hver fredag i tiden som kommer.

Vi håper du liker det nye designet på vår kjære papiravis (og E-avis) – og ønsker deg god lesning!

Powered by Labrador CMS