Nyheter
Sjokolade fra Selbu økte mest
Jentene på tunet vokser og vokser i stort tempo år for år og vinner stadig flere priser for sine makeløse sjokoladeprodukter. Den siste triumfen er at sjokoladefabrikken i Selbu er suverene vinnere når det gjelder økning i salg av lokalmat i Menykjeden.
– Kan du utdype nærmere hva dette innebærer, Eivind Aune?
-Menykjeden omsatte for 22 milliarder kroner i fjor, noe som representerte 2 prosent vekst suksess når det gjaldt totalomsetningen. Men når det gjelder salg av lokalmat, var omsetningsøkningen på hele 13 prosent. Og når det gjaldt nettopp lokalmat, var det omsetningen på varer fra Jentene på tunet som vokste suverent mest med hele 236 prosent, med Balholm Sider fra Sogn på andreplass med 159 prosent. Her vil jeg også nevne at Galåvolden gård på Røros, som vi har et nært samarbeid med, endte helt oppe på fjerdeplass med en prosentvis økning på 94 prosent.
-Kan du gi Selbyggens lesere en kjapp gjennomgang når det gjelder den eventyrlige utviklingen som Jentene på tunet har hatt på noen få år?
– Vi startet opp veldig beskjedent med deltakelse på Matfestivalen 2016. Men etterspørselen og omsetningen vokste utrolig fort, og allerede i 2019 nådde vi målet om å passere 10 millioner kroner i omsetning. Året etter doblet vi omsetningen til nær 20 millioner, og nå kan vi konstatere at vi gjennom fjoråret igjen har doblet omsetningstallene til nær 40 millioner. Jeg tror ikke at vi igjen skal ta sikte på å nå dobbelt så store omsetningstall, for det vil bli vanskeligere og vanskeligere etter som tallene blir større og større. Men at vi stadig fortsatt skal øke skikkelig, er jeg sikker på. Vi er allerede i gang etter nyttår og har masse bestillinger på sjokolade som skal leveres med det første. Og mens vi i begynnelsen kun hadde fast avtale med et par firma som vi skulle levere sjokolade til, har vi nå mer enn 600 navn på vår forhandlerliste.
– Hva er nøkkelen til den kjempesuksessen som dere opplever?
– Det er jo Iris som er hjernen bak produktene som har gitt slik enorm suksess over alt. Hun kan dette med mat, og hun vet å utnytte sin store kunnskap når det gjelder å skape stadig nye sjokoladeprodukter som representerer noe helt nytt i bransjen, noe som faller i smak. Og her er det også kunnskap om avansert kjemi som ligger bak utviklingen av vår unike sjokolade. Dessuten har vi en solid arbeidsstokk som totalt omfatter 40 personer på lønningslista. Men vi ønsker flere, så folk som kan tenke seg å bistå i produksjonen, må gjerne ta kontakt. Nå har vi også tatt i bruk nybygget, og dermed har vi bedre plass både til å produsere mer og til våre medarbeidere, sier Eivind Aune, som titulerer seg som altmuligmann og «potet» hos Jentene på tunet.