Nyheter

Deltakerne vrimlet rundt bordene da det straks var klart for rundbordsprat.

Håper flere med gründer i magen tar sats

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld var konferanselokalene ved Jentene på Tunet fylt av mennesker som ønsket å inspirere, eller la seg bli inspirert.

De fremmøtte var alle interessert i å høre mer om oppstart av virksomhet basert på landbrukets eller bygdas ressurser, og det hele ble arrangert av Selbu og Tydal kommune, Statsforvalteren i Trøndelag og kompetansenettverket for lokalmat på Mære landbruksskole. 

– Alle har vært ny en gang

Marit Kjøsnes Renå var til stedet som representant for arrangørene, og hun synes kvelden var veldig interessant. Eivind Aune fra Jentene på Tunet, Erik Johansen, Ann-Ingeborg Johnsen fra Smaken av Sylan og flere holdt foredrag for deltakerne. En rundbordsprat stod også på planen.

–  Jeg håper det vil gjøre at flere som går med en gründer i magen tør å ta sjansen på å starte noe selv eller bygge videre på noe. Det kan virke skremmende, men alle har vært ny en gang, sier hun.

Smaken av Sylan

Ann-Ingeborg Johnsen fortalte om Smaken av Sylan, bedriftsnettverk og de mulighetene og utfordringene som finnes som gründer. Selv er hun gårdbruker, småbarnsmor og gründeren bak Per-Hansagarden Gardsysteri.

– Jeg synes en slik kveld er kjempepositivt. Da blir vi sett for de bedriftene vi er, hvor stor verdiskapning vi har for Neadalen og vi får også anerkjennelse for det vi gjør. Som for eksempel at vi skaper økt turisme til området. Det er synd det ikke er flere som er her, det er en unik mulighet til å utvide bedriftsnettverket og knytte kontakter. Vi trenger jo inspirasjon vi som holder på fra før også, sier hun. 

Ann-Ingeborg Johnsen fortalte om Smaken av Sylan. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Variert program

Det var første gang arrangementet ble avholdt i Selbu, men det har tidligere vært arrangert i andre kommuner. Kristin og Steinar Dyrdal var to av deltakerne, de to har nylig startet egen bedrift og står nå i startgropa med eget firma som skal produsere tradisjonsbakst som lemser og flatbrød. 

– Vi håper å videreføre oppskriftene og tradisjonene som generasjonen før oss er vokst opp med, forteller Kristin.

De ferske gründerne så stor nytte i en slik type kveld, hvor de kan lære og hente inspirasjon fra andre som har vært i samme situasjon som de befinner seg nå.

– Vi får jo innblikk i en del muligheter som finnes, og en pekepinn på hvor det kan finnes støtte og hjelp om man skulle trenge det. Vi har et mål om å skape en bedrift vi kan leve av, og når man kommer inn i det er det greit å sette seg mål om hvor store man ønsker å bli. Det har vært veldig gøy å være med her i kveld, sier Steinar. 

Kristin og Steinar Dyrdal var to av deltakerne. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth
Powered by Labrador CMS