Debatt

Illustrasjon. Arkivbilde, foto: Brynjar Dahlø.

– Allerede nå kan vi så godt som garantere at landbrukets krav kommer til å bli rekordhøyt

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg som gjenspeiler skribentenes meninger.

Nå starter arbeidet med årets jordbruksforhandlinger rundt omkring i alle lokallag som til sammen utgjør medlems demokratiet Norges Bondelag. Vi i styret i Selbu Bondelag skal gjøre vårt ved å sende inn våre innspill til forhandlingene, og der skal vi gjøre vårt ytterste for å prøve å få frem hva vi mener er viktig for en best mulig utvikling i det norske landbruk! Når det er sagt så er landbruk ett stort fagfelt, og fagretningene mange. I styret er melkeku og sau representert. Vi ønsker derfor spesielt innspill fra våre medlemmer som har mer oversikt over situasjonen i f.eks. gris og korn om hva som er viktig i deres produksjoner. Vi tar også mer en gjerne imot din mening om alt innen landbruket. Det er når medlemmene bruker sin stemme før forhandlingene starter Bondelaget fungerer best, og samtidig sikrer du deg at det er landbruket i Selbu sine meninger som blir spilt inn, og ikke det enkelte styremedlems tanker og ønsker. Først når medlemmene bruker sin stemme kan vi som valgte tillitsmenn gjøre en god jobb for resten av landbruket i Selbu!

Vi vil oppfordre de av våre medlemmer som er interessert i å lese mer om hvordan Bondelaget jobber opp imot jordbruksforhandlingene å gå inn på nettsiden til Norges Bondelag og søke på Studiearbeid

Her vil man finne mye interessant stoff, deriblant spørsmålene vi i styret primært kommer til å svare på når vi sender inn vårt innspill. Flott om du tar deg tid til å se på disse å komme med innspill til oss i styret! Man kan også lytte til nyeste utgave av Landbrukspodden som snakker om årets forhandlinger, denne kan man finne på bondelagets hjemmeside, eller man kan lytte til den der man ellers hører på podkast.

Vi ønsker å høre fra dere medlemmer innen utgangen av januar måned, slik at vi har fått alle innspill innen vi i styret lager og sender inn innspillet vårt i første uke av februar.

Når det er sagt så er det rimelig å anta at årets forhandlinger vil bli interessante. Vi har fått en ny regjering som har gått ut høyt, og lovd at tettingen av inntektsgapet mellom landbruket og gjennomsnitts nordmannen skal starte allerede ved årets oppgjør. Samtidig vet vi at økte utgifter må først kompenseres 100% før vi i det hele tatt kan begynne å snakke om økte inntekter til bonden. Allerede nå kan vi så godt som garantere at landbrukets krav kommer til å bli rekord høyt, også får vi se om den nye regjeringen klarer å holde fagre valgkampløfter eller ei, for som vi alle vet er ord billige og handling krevende …

Powered by Labrador CMS