Nyheter
Selbubakar’n blir utsolgt og må doble oppskriftene: – Kan lure på hvor dette skal ende
Hos Selbubakar’n merkes det at det er ferietid og mye trafikk. Bakeriet, som nå holder oppe på dagtid gjennom en selvbetjent løsning, klarer nesten ikke å produsere nok.
– Det er så mye salg at man kan lure på hvor dette skal ende hen, forteller Hans Olav Sørensen.
Ringreven har i en lengre stund lett etter en ny driver, men holder det fortsatt gående slik at det er smultringer i bakerihyllene.
– Jeg baker bare det jeg finner ut at jeg orker å holde på med. Er det en dag jeg finner ut at jeg ikke orker å bake så mye, så blir det litt mindre. Vi baker jevnt over 400 smultringer i gangen, men på mandag ble vi raskt utsolgt. Nå må vi doble porsjonene.
Stamkundene holder det gående
I tillegg til den økte ferietrafikken har Sørensen en lojal gjeng som ofte samles over en kaffekopp med tilhørende kaffebrød.
– Nå er det jo slik at man kan gå inn å forsyne seg selv ved bakeriet så lenge vi holder åpent. Vi har en fast gjeng som bruker å være der, og det er en rutinert gjeng som går inn og vet hva de skal gjøre. Disse har vært der før.
Stamkundene er storfornøyde med at de fortsatt kan samles i lokalene til Sørensen, men én ting har de gitt bakar’n tydelig tilbakemelding om:
Automat-kaffen vil de ikke ha.
– Trakta kaffe er bedre, sier Sørensen seg enig i, og forteller at han nå bruker å sette på kaffetrakteren for å gi diamantkundenetraktekaffe.
– Skjønner nesten ikke at det går an
Sørensen mener det gode salget vitner om at det er marked for eventuelt nye drivere.
– Vi driver mer eller mindre som et hobbybakeri nå, men det må jo bli et eller annet her på sikt. Vi ser i hvert fall at det er drivverdig. Det er utrolig til omsetning vi har for tida. Jeg skjønner nesten ikke at det går an.
Årsaken til salgsøkningen er enkel ifølge Sørensen.
– På sommeren er det mye mer folk langs veien. Både hyttetrafikk og ferierende.
Liker tilværelsen som «hobbybaker»
Lokalkjendisen mener tilværelsen som «hobbybaker» er langt mer behagelig, sammenlignet med den gamle driften.
– Den største forskjellen er at vi ikke noen leveranser til butikker, for da blir vi mer bundet. Nå kan vi holde på slik at vi baker en dag, så kan vi holde opp den neste dagen. Det er en veldig grei måte å drive på for meg. Det gjør alt mye enklere.
Og hvis du lurer på hva det går mest av hos bakar’n blir du neppe overrasket. Bakeriets topp tre er nok relativt forutsigbar.
– Det går nok mest smultringer. Dessuten baker jeg en del wienerbrød, og for ikke lenge siden gikk det 70 wienerbrød på én dag. Boller går det ikke like mye av, men jeg baker det noen ganger også.