Nyheter

Snart står det kanskje noen andre her og lager smultringer.

Fått flere mailer og telefoner: Dette røper de om kandidatene som kan bli den nye «Selbubakar’n»

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka annonserte Hans Olav Sørensen at Sørensen Bakeri, bedre kjent som Selbubakar’n, er på jakt etter nye drivere i lokalene ved fv. 705. Allerede nå skal det være flere som har meldt sin interesse.

«Dette blir som å hoppe etter Wirkola» skal én av interessentene til å ta over drifta hos Selbubakar’n ha uttalt. Det gjelder nok i dobbelt forstand, for det er store sko å fylle etter den lokale bakeren og tidligere skihopperen, som vet alt om det å hoppe etter Wirkola.

Marius Sørensen som bistår pappa, Hans Olav, sier at responsen etter de publiserte annonsen har vært god.

– Vi har nettopp lagt ut annonsen, som ble laget i samarbeid med Tandem og Selbu-Trykk. Etter få dager er den delt av utrolig mange i sosiale medier og har nådd ut til mange. Vi har allerede fått flere mailer og telefoner fra folk som ønsker å se mer på lokalene og høre mer om stedet.

Marius røper at det finnes interessenter både lokalt og regionalt.

– Vi håper å treffe folk fra land og strand. Vi har hatt henvendelser fra lokale aktører i Selbu, men også fra interessenter i Midt-Norge. Vi ønsker å bruke litt tid på å finne den rette. Kjemien må passe både med tanke på ideer og gjennomføringsevne. Vi ønsker ikke å hoppe på den første og beste.

Marius Sørensen er med i jakten på en ny driver.

Ser etter noen med visjoner

– Dere vil ikke hoppe på den første og beste. Hva, mer konkret, ser dere etter i en potensiell driver?

– Vi håper å finne noen som ser et levebrød i dette. Her har det vært stabil omsetning og drift lenge. Hans Olav produserer minimum 400 smultringer hver dag og man kommer inn til en fast kundeportefølje, så her skal det være muligheter.

– Vi vil leie ut lokalet til én, to eller flere som måtte ha lyst til å ta over drifta. Vi ser etter noen som har ideer, visjoner og tenker som en gründer. Det kan være noen som har lyst til å fortsette mer eller mindre som i dag, men det er også potensial i lokalene for å drive på et annet vis.

Hans Olav Sørensen er 79 år og begynner å tenke på pensjonisttilværelsen. Foto: Tandem Reklame

Får vinneroppskriftene og ett godt renommé med på kjøpet

Det går gjetord om smultringen fra Selbubakar’n langt utenfor Selbus kommunegrenser. Smultringen har blant annet vært en stor favoritt som snack på Lerkendals pressetribune hvor klubblegender og journalister ferdes.

– Kan dette bety slutten for smultringen mange har et kjært forhold til?

– Smultringene tror jeg kan fortsette å rulle ut fra lokalene. Vi skal ikke kutte ut alle de kjente oppskriftene og slikt. Vi er åpne for at det kan videreføres. Vi håper Morten Nordboe, som jobber her som baker i dag, kan bli med videre. Han er en dyktig baker.

Vil ikke bli en sjuende far i huset

Det må være en viss ærefrykt forbundet med det å ta over etter Hans Olav, som nærmest må sies å eksistere i et symbiotisk forhold med bakeriet. For mange er Hans Olav «Selbubakar’n» óg «Selbubakar’n» er Hans Olav.

– Hans Olav vil være tilgjengelig for den nye driveren og kan lære bort alle triksene han har i ermet. Samtidig er det ikke slik at han skal bli en «syvende far i huset» som skal ha en finger med i spillet overalt.

– Jeg tror det er en stor fordel at driveren kan ta over merkevaren og komme rett inn. Her starter man med en base og en trofast kundegruppe.

I disse lokalene har utallige smultringer og brød blitt produsert. Foto: Tandem Reklame

Åpner for flere aktører

– Det er plass til mange her og det er mulig å få til mer effektiv utnyttelse av lokalene. Per i dag brukes ovnene i all hovedsak på natta og morgenen. Vi er ikke negativt innstilte til at flere kan leie sammen. Lykkemat brukte for eksempel lokalene her i startfasen. Slike kombinasjoner kan være mulig.

Sørensen skal fortsette å eie eiendommen, men de er villige til å gjøre investeringer i samråd med nye drivere.

– Vi ser at det vil bli nødvendig å koste på bygningen etter hvert. Nå er bygget i bra stand, så det er ingen problemer med det tekniske og bakeutstyret. Litt oppfriskning av fasade og diverse kan derimot være nyttig. Det får vi eventuelt gjøre i samråd med nye drivere. På sikt åpner vi for at driverne kan kjøpe seg inn i eiendommen.

Powered by Labrador CMS