Debatt

Takk!

Publisert Sist oppdatert

Dette er Selbyggens lederartikkel, som gir uttrykk for avisens mening.

Da har vi lagt nok et år bak oss. 2020 ble et år for historiebøkene, ikke minst på grunn av pandemien som har preget og påvirket våre liv det meste av året. Vi hadde håpet å kunne starte 2021 på Prøysensk vis, med «blanke ark og fargestifter til», men må nok dessverre dra med oss koronaspøkelset langt inn i 2021. Vi fikk også en trist avslutning på året med den tragiske rasulykken i Gjerdrum, som krevde flere liv og ødela boligene til mange. Heldigvis er det liten sannsynlighet for tilsvarende hendelser i vårt område. Lokalt har det vært en rolig jul med mange fine vinterdager, men også her var det hendelser som la et svart slør over oss. Blant annet ble en familie i Selbu husløse etter en brann i jula.

Det er grunn til å rette en dyp takk til mange for ekstraordinær innsats i året som har gått. Først og fremst til helsevesenet som har gjort en formidabel innsats for å begrense den smittetrusselen som har ligget over oss, og for på mesterlig vis ha tatt vare på de eldste og svakeste i samfunnet. Vi må også takke lokale myndigheter for å ha satt inn de rette tiltakene, og ikke minst kommuneoverlegen og hans smittesporingsteam for en solid innsats. Takk også til brannvesen, ambulansepersonell, politi og frivillig redningstjeneste for en solid innsats for å begrense skader og for å redde liv når ulykken først er ute. Takk også til alle de som jobber med forebyggende innsats for å ta vare på oss.

Det er også en god grunn til å takke alle som har fått en ekstra belastning og ekstra utfordringer i koronatiden. Det gjelder ikke minst lokalt næringsliv, reiselivsaktører, butikker, frisører, treningssentre, industri, renovasjon, entreprenører, transportbedrifter, matprodusenter og serveringsbedrifter. Det gjelder også i stor grad skoler og barnehager som har hatt store utfordringer med fjernundervisning, stengte lokaliteter og karanteneordninger. Vi må også rette en takk til alle selbygger og tydalinger, og andre som har oppholdt seg i dalføret for måten de har håndtert den spesielle situasjonen på.

Til slutt vil vi i Selbyggen takke alle som støtter opp om lokalavisa, enten som lesere, annonsører eller med andre bidrag. Vi skal gjøre vårt for å bli enda bedre i året som nå har begynt.

Godt nytt år!

Powered by Labrador CMS