Nye drivere skal åpne Vertshuset

De nye driverne har stor tro på gjenåpning av spisestedet – særlig fordi mange anleggsarbeidere er i området.

Det har ikke vært cafédrift i vertshuslokalene siden mai 2020. Den 1. november vil det bli drift igjen. Foto: Svein Hilmo
Publisert Sist oppdatert

Fra 1 november blir det drift på Vertshuset i Ås. Det er Greet Van Haver og Bjørn Smestu ved Stugudal grill som skal stå for drifta.

– Vi har alltid hatt lyst til å åpne dette stedet, men tidligere har det ikke vært godt nok grunnlag for det. Nå ser vi derimot muligheten, sier Greet Van Haver.

I utgangspunktet skal de drive kantine for anleggsarbeidere som jobber med det nye helse- og administrasjonsbygget, men vertshuset blir også åpent for alle andre.

Siden vertshuset i utgangspunktet skal driftes som en kantine, blir det ikke à la carte-servering, men buffet med ulik meny fra dag til dag. De planlegger å søke om skjenkebevilling.

Greet Van Haver og Bjørn Smestu gleder seg til å kunne åpne Vertshuset. Foto: Svein Hilmo

Bedre driftsgrunnlag

Tidligere har mange ulike aktører drevet restaurant i lokalene i perioder. Siste gang var Milano pizza og grill, som åpnet i september 2019, men la inn årene allerede i mai 2020 på grunn av lite besøk og koronapandemi.

Van Haver og Smestu har god tro på at driftsgrunnlaget er mye bedre nå, siden en brakkerigg med 44 enheter blir nærmeste nabo. Brakkeriggen er under oppføring, og det er ventet at den blir stående i minimum to år.

Her bygges to etasjes brakkerigg med 44 enheter, som skal stå i to år – og kanskje enda lenger. Foto: Svein Hilmo

Åpent for alle

Arbeidet med å bygge nytt helse- og administrasjonsbygg er i full gang. Hovedentreprenør for prosjektet er FuglesangDahl. Van Haver og Smestu er i tett dialog med FuglesangDahl.

– Vi har ikke alle detaljer på plass, men tanken er at vi serverer alle måltider til arbeiderne. I tillegg blir vertshuset åpent for alle, slik at man kan kjøpe seg frokost og middag – og muligens lunsj også, men dette får vi komme tilbake til når avtalen med FuglesangDahl er landet, sier Smestu.

Det er ikke klart hvilke dager de skal holde åpent. Dette er avhengig av arbeidstida til arbeiderne som bor på brakkeriggen.

Om en måneds tid er det klart for åpning. Foto: Svein Hilmo

Utnytter arbeidskrafta bedre

På Stugudal grill går det mot litt roligere tider. Etter høstferien og ut året blir det kun åpent fra torsdag til søndag. Derfor passer det fint å åpne Vertshuset i Ås, slik at de får utnyttet arbeidsstaben best mulig.

Svetlana Prylutska, som er ansatt ved grillen, skal arbeide ved Vertshuset når det åpner. I tillegg blir det behov for mer arbeidskraft.

– Dersom noen ønsker en liten deltidsjobb – for eksempel skoleelever eller pensjonister – er det bare å ta kontakt, sier Van Haver.

Nå er Greet Van Haver og Bjørn Smestu i full gang med å sette lokalene i stand til åpning. De skal kjøpe inn en del nytt utstyr. Kommunen, som eier lokalene, skal sjekke el-anlegget og brannsikkerheten.

– Vi har en liten måned å gjøre det på, men det skal gå bra, avslutter Smestu.

Powered by Labrador CMS