Debatt

Debattanten er bekymret for eldresenterets fremtid.

Min mening: Selbu Eldresenter

Publisert

Mye er sagt i saken om eldresentret, om flytting fra der det er i dag og til ny plass i det gamle bygget som i utgangspunktet er tenkt til nye omsorgsleiligheter og mye blir sagt i tida framover til saken kommer opp i kommunestyret i desember. Denne saken har naturligvis skapt mye engasjement og frustrasjon blant de eldre. Usikkert er det også hva dagens eldresenter skal brukes til. Rykter sier at biblioteket skal flytte inn, men ingenting er hittil bestemt?

   Det som synes som er blitt bestemt er at eldresentret skal flyttes. Flere ganger er administrasjonen blitt spurt om hva dagens eldresenter skal brukes til, men intet svar, noe som ikke akkurat skaper tillit. Dette er lite lurt i en sånn frustrerende situasjon. Hele saken virker noe uavklart sjøl om Saniteten og pensjonistforeninga er med på brukermøte med administrasjonen fortløpende for å se hvordan det blir med et nytt eldresenter i det gamle sykehjemmet som skal omgjøres.

    En fantastisk gjeng pensjonister som har bidratt i årenes løp på frivillig basis å servere mat og kaffe på eldresentret, vet heller ikke hva det blir til og uten å ha blitt forespeilet noe om flytting. Dette kjøkkenpersonalet er også der hver dag og serverer middag som kommer fra kjøkkenet på hjemmet, så eldresentret er uunnværlig som en sosial møteplass for hele bygda. Bygget er 20 år og har fungert veldig godt til den bruken det er laget for både på dagtid og kveldstid.

   Mer presise tall på hvor mye som er gaver og testamenterte midler utgjorde i finansieringa av bygget finnes sikkert, men helt sikkert er det at uten frivilligheten og gavene har det ikke vært noe eldresenter i Selbu! Så Selbu kommune og de eldre fikk en gave som er gull verdt. Kommunen eier riktig nok bygget og frivilligheten bruker det gratis, men ingen våger vel å gi bort den dyrebare gaven? Med et dårlig alternativ i bytte? Saniteten i Selbu har også vært en stor brukergruppe og pådriver for eldresentret med en stor pengegave også! De har f.eks. også tilbydd å betale utgifter for å beholde eldresentret der det er i dag.

   På grunn av alt dette og en meget synlig beliggenhet i sentrum skal det mye til å finne en erstatning for dagens eldresenter. Det tror jeg mange av de eldre og andre brukergrupper er enige i.

Så la oss få beholde eldresentret vårt!

Les også: Hjertet i det nye Nestatunet er aktivitetssenteret

Powered by Labrador CMS