Nyheter
Gardsrømme i celebert selskap
Det lille ysteriet i Græsli får nå ett av sine produkter anerkjent med Spesialitetsmerket.
Merket deles ut av Stiftelsen Norsk Mat som også er kjent for merket Nyt Norge. Om «Spesialitetsmerket» står følgende på deres nettside, norskmat.no:
«Merkeordningen «Spesialitet» er en offisiell merkeordninge som viser deg veien til god lokal mat og lokal drikke. Ser du etter Spesialitet-merket, vet du at du får gode produkter som er produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer og vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse».
– Veldig gledelig
Ann-Ingeborg Johnsen er gründeren bak ysteriet, og hun har selv sendt inn produktet Gardsrømme til bedømming. Hun håper at utmerkelsen kan føre noe godt med seg i videre utvikling av ysteriet.
– Jeg sendte det inn fordi jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger. Jeg så tilfeldigvis en lenke på Facebook og tenkte at det ikke kunne skade å få en bedømmelse på produktet, for uansett hvordan det gikk så fikk jeg en tilbakemelding jeg kunne bruke videre i prosessen med ysteriet. Det var veldig gledelig at gardsrømme kom gjennom nåløyet, forteller hun.
– Jeg føler jo at jeg er i et celebert selskap, et spesialitetsmerke er et offisielt informasjonsmerke og rømme er jo et tradisjonsprodukt. Kanskje denne utmerkelsen kan hjelpe meg i markedsføringen av produkter også. Å inneha et kvalitetsprodukt kan være avgjørende for at en restaurant velger mitt produkt, for eksempel.
Det Store Festmåltidet
I dag har det vært et fagseminar som en innledning til «Det Store Festmåltidet», som arrangeres i Trondheim Spektrum. Arrangementet er en storslått feiring av Trøndelag som matregion. Det er også her at Johnsen vil motta utmerkelsen. Selve «Festmåltidet» er delt inn i fire akter. På norwayfoodregion.no står det at «rettene designes av et stjernelag av kokker fra Trøndelag som skal trylle frem smaksopplevelser med regionens edle råvarer». Lisa Tønne og Mari Haugen Smistad er kveldens konferansierer.