Fælk & følk

EN fargerik Pride-parade på vei gjennom Selbu sentrum. Arkivbilde: Oda C. Folde

200 møtte opp for å feire mangfold og kjærlighet

Publisert Sist oppdatert

I dag var det duket for NeadalsPride sitt fjerde arrangement, og kanskje det viktigste, i Selbu denne uka. Dagen for appeller, offentlig feiring og parade gjennom sentrum.

Rundt 200 mennesker hadde møtt opp for å vise sin støtte og ta del i det som ble en fin og verdig markering av dalførets første Pride-uke.

Viktige apeller og fine kulturinnslag

Fra paviljongen på bankplassen, som for anledningen er omdøpt til «Prideplassen», ble publikum servert viktige ord fra ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, og representant fra Tydal kommune, Ingrid Haarstad. De kulturelle innslagene sto Jenny Olderø, Knut Erik Jensen og et foreløpig navnløst band fra musikklinja på Heimdal VGS for.

Viktige støttespillere

Prideplassen var omgitt av forskjellige stands og representanter fra blant andre MOT, Brød & Sånt, Peder Morset Folkehøgskole, PolyNorge, Humanetisk Forbund, Norsk psykologforening, Amnesty, Ronja Antoniés Stiftelse LO, og Arbeiderpartiet. Det ble solgt Pride-stæsj og Pridevott-strikkepakker fra Selbu Husflidscentral over en lav sko.

Overveldet av oppmøtet

At toget faktisk skulle bli så fyldig som det ble, var det nok ingen i styret for NeadalsPride som turte å håpe på. Det lover godt for fremtiden for Pride i Neadalen. Initiativtakerne, Linn Kristin Mosbø og Mari Engen Hanem, ytret at de var både stolt og rørt av oppmøtet og arrangementet for øvrig.

– Vi er utrolig fornøyd! At det var så mange som møtte opp var helt fantastisk. Det hadde vi ikke trodd på forhånd, så dette ble virkelig en gledens dag. Vi gleder oss allerede til neste år, ytret Hanem og Mosbø da liv og røre hadde begynt å legge seg litt.

Jenny Olderø og Knut Erik Jensen
Marit Bårdsgård Stokke var konferansier
Linn Kristin Mosbø og Mari Engen Hanem
Ole Morten Balstad og Ingrid Haarstad
Det foreløpige navnløse bandet fra Heimdal VGS
Ordfører Balstad gikk først i paraden.
«Happy Pride!»
Den fargerike Pride-paraden på vei gjennom Selbu sentrum.
Fransisco Sjong fra Fri Trøndelag gratulerte Neadalen med sitt første Pride-arrangement.
Noe av det viktigste for Pride-bevegelsen er allierte. Her representert ved Gry Merete Dyrdal, som bærer «Stolt lærer» på brystet, og Rune Langseth.

Kultusjokk-kafé i Tælet

Fredag kveld ble det i tillegg arrangert en Kultursjokk-kafé i regi av NeadalsPride. De typiske stolradene var byttet ut med runde bord og stoler, og viste at den nye salen også fungerer utmerket til dette formålet. Det ble en intim atmosfære, forsterket av artistenes sterke og karismatiske fremførelser av alt fra «Carmen» til «New York, New York». Det er ikke hver dag man får oppleve en operasangers opptreden fra under en meters avstand. Dette ble nok en kveld de fremmøtte sent vil glemme.

Eivind Rindal, leder i Trondheim Pride, var konferansier og fortalte om skeiv kulturhistorie som strakk seg helt tilbake til for 2500 år siden.
Lars Eggen, operasjef ved Opera Trøndelag, var et fyrverkeri av en type som ga mye til publikum.
Maria Dale Johannessen fra Skeive Stemmer.
Stephen Brandt Hansen.
F.v. Knut Erik Jensen, Therese Angel Khachik fra Skeive Stemmer og Lars Eggen.
Drag er en viktig del av Pride-bevegelsen. Her er det Lars Eggen som utfolder seg i «Vil ni se en sjärna?»
Powered by Labrador CMS