Geir Ove Rønsberg (t.v.) og Roger Stokke ble avbildet i Selbyggen i juni 2007, da de startet opp taekwon-do-klubb i Selbu. Foto: arkiv

Taekwon-Do i Selbu til høsten

Denne artikkkelen er hentet fra Selbyggens rikholdege arkiv, nærmere bestemt fra 22. juni 2007.

Fysisk trening ispedd en dose selvforsvar, folke-skikk og disiplin. Slik kan kampsporten Taekwon-Do beskrives og til hosten kommer idretten til Selbu.

I samarbeid med Roger Stokke i Trondheim Taekwon-Do klubb starter Geir Ove Rønsberg Selbus første Taekwon-Do klubb til høsten. Søknad om leie av treningslokaler i Selbu ungdomsskole er allerede sendt, og nå planlegges det oppstart i august/september.

– Jeg flyttet fra Trondheim og hjem til Selbu i fjor høst, og det eneste jeg savner er Taekwon-Do-treningene. Derfor har jeg og Roger Stokke bestemt oss for a starte en klubb her i Selbu, sier Geir Ove Rønsberg som har svart belte i idretten etter mange ars trening i Trondheim.

Det er lagt opp treninger bade for barn og voksne med en til to treninger i uka.

Stor interesse

De to er veldig spent på interessen for idretten her i Selbu, men har stor tro på at mange selbygger er interessert i Taekwon-Do.

– Jeg har fått noen hint om at det det er interesse for kampsport her i Selbu, så jeg tror og håper at mange vil være med, sier Geir Ove Rønsberg.

Roger Stokke har vært med på oppstart av flere klubber rundt omkring i Trøndelag og er overrasket over interessen for idretten også på bygda.

– Vi hadde oppstart av ny klubb på Støren for ikke så lenge siden, og da strømmet det på med nybegynnere. Vi klarte nesten ikke å ta i mot alle som ville starte med Taekwon-Do. Trondheim Taekwon-Do klubb har over 1000 medlemmer og er landets desidert største klubb, så idretten er absolutt populær her i Trøndelag, sier Roger Stokke som skal avlaste Geir Ove Rensberg med å ta noen treninger i Selbu.

Selvtillit og disiplin

Den fysiske treningen er selvfølgelig hovedfokus i Taekwon-Do, og selv om det ofte kan se tøft ut med høye spark og harde slag, så understrekes det at det meste av treningen er individuell.

På de meste av treningene konkurrerer vi mot våre egne mål og mot oss selv. Utøverne bestemmer selv når de vil prøve seg på graderingsprøvene, man får hele tiden tilbakemelding på det de gjør på trening. Og her er det ingen som blir sittende på benken, sier Roger Stokke.

Idretten passer ifølge de to til absolutt alle, bade gammel og ung av begge kjønn, og det er forskjellig gradssystem for barn, ungdom og voksne. Treningene for de yngste er preget av mye lek, men ogsa litt alvor.

Powered by Labrador CMS