Nyheter
Nå er det slutt for Selbubakarn – stenger likevel ikke dørene
– Bakeriet er en viktig møteplass for mange, så vi forsøker oss nå på en selvbetjent løsning, sier Hansi Sørensen.
«Pensjonisttilværelsen har lenge banket på Selbubakar’n Sørensens dør, og tiden er nå inne for at du tar over maskineriet».
Disse ordene kunne leses på selbubakarn.no i juni i fjor, i det som ikke var en tradisjonell stillingsannonse, men en livsstilsannonse. Det var da det for alvor ble klart at en æra nærmet seg slutten – Hans Olav Sørensen annonserte at tiden var inne for å gi seg.
Mange interessante kandidater
Målet med annonsen var å finne nye drivere til bakeriet. Finne noen som kunne ta driften inn i en ny æra. Dessverre skulle det vise seg å bli vanskelig å finne noen som kunne ta fatt på oppgaven. Konsekvensen er at bakeriets drift, slik du kjenner den, nå er over.
– Ja, det stemmer dessverre at vi ikke har funnet noen som kan ta over bakeriet, sier Hansi Sørensen, sønn av Hans Olav Sørensen.
Sammen med sin bror, Marius Sørensen, tok han fatt på oppgaven med å finne nye drivere. Og det har ifølge brødrene vært mange interessante kandidater. Men av ulike årsaker har det ikke blitt full klaff.
– De som har vært mest interessert har vært fra utenfor Selbu, men de har hatt utfordringer med å få med resten av familien på planene. I tillegg spiller nok tida vi lever i inn, med dyr strøm, renteøkninger og høye drivstoffpriser. Dette har nok ikke vært den mest optimale tida for å si opp en jobb og satse på noe eget, sier Sørensen.
– Hvilke reaksjoner har dere fått på at bakeriet stenger?
– Veldig mange har sagt at dette er trist og synd. Og det er vi helt enige i, men det er dessverre en grense for hvor mye man kan tyne ut av Hans Olav også, sier Sørensen.
Prøver seg på selvbetjening
Selv om den daglige driften av bakeriet opphører, vil ikke kundene møte stengte dører i tiden fremover.
– Selbubakarn har vært, og er fortsatt, en viktig møteplass for mange i bygda. Det er grunnen til at vi nå skal forsøke oss på en løsning med selvbetjening i bakeriet. I praksis vil det innebære at vi holder åpent fra klokken 08-16 og har en tidsstyrt lås på døra. Kunder vil da kunne kjøpe kaffe fra en kaffemaskin og noen enkle bakervarer slik som smultringer, mazariner og småbrød, sier Sørensen.
– Så det vil fortsatt bakes litt?
– «Sjølen» kommer nok til å holde på litt ja. Dersom han synes den nye ordningen fungerer for ham, så får han selvfølgelig holde på så lenge han vil, sier sønnen.
Den selvbetjente løsningen til tross; familien Sørensen håper fortsatt at det vil dukke opp noen som kan drive bakeriet for full maskin.
– Den døren er ikke lukket, sier Sørensen, som avslutter med disse ordene:
– Vi er takknemlig og rørt over alle gode ord vi har fått. Det er veldig mange som har støttet oss. En ekstra takk går til Krister Nyheim, som uten å engang bli spurt har tatt over brøyting og strøing utenfor bakeriet. Sånt varmer!