Selbu ungdomsskole utsatt for hærverk: 

– Dessverre har vi ikke klart å stoppe det

Onsdag hadde politiet en samtale med ledelsen ved Selbu ungdomsskole. Temaet var gjentatte episoder med skadeverk den siste tiden. 

Publisert Sist oppdatert

En rekke medier – Selbyggen inkludert – videreformidlet onsdag en melding som politiet i Trøndelag la ut på sin X-konto. 

Selbyggen har vært i kontakt med politikontakt for Selbu og Tydal, Rolf Ove Viken. Han bekrefter at politiet har vært på skolen. 

– Vi har vært i en samtale med rektor på bakgrunn av at de har vært plaget med skadeverk på skolen. Vi har diskutert hvordan vi kan jobbe videre med dette sammen, sier Viken. 

Politikontakten opplyser at skolen vurderer om de skal politianmelde hærverket.

Ba om samtale med politiet

Rektor ved Selbu ungdomsskole, Elin Skrødal.
Rektor ved Selbu ungdomsskole, Elin Skrødal.

Rektor ved Selbu ungdomsskole, Elin Skrødal mener politiets melding på X var «uheldig». I meldingen kunne det fremstå som at politiet hadde en utrykning til skolen. Det stemmer ikke, ifølge Skrødal. 

– Vi har hatt en del ødeleggelser gjennom skoleåret. Det er ikke snakk om kjempestore ting, men ganske mange små hendelser som til sammen blir mye. Vi har dessverre ikke klart å stoppe dette. Vi har hatt samtaler med elever både i og utenom undervisning, men har ikke nådd gjennom. Derfor tok vi, som vi også har gjort i mange andre forskjellige saker, kontakt med politikontakten med mål om å drøfte saken. Vi spurte politikontakten om de kunne ha en samtale med oss i ledelsen, og sammen se på hva de eventuelt kan bidra med og diskutere med oss om vi skal anmelde forholdene etter hvert, sier Skrødal. 

– Ikke snakk om en utrykning

Det er det som skjedde etter at skolen tok kontakt med politiet som Skrødal omtaler som «uheldig». 

– Det ble lagt inn i politiloggen at de skulle komme hit for å snakke med oss. Så har sentralen lagt ut på X noe som kan høres ut som at de er på en utrykning. Det var ikke snakk om noen utrykning, de kom til en avtalt prat som varte i 25 minutter der vi diskutere hvordan vi kan håndtere dette videre. 

Ødeleggelser for ca 100 000 kroner

Rektoren bekrefter imidlertid at det ble utført hærverk på skolen tirsdag. Men har ikke foregått åstedsundersøkelser, påpeker Skrødal.

– Hva slags type hærverk har skolen vært utsatt for den siste tiden? 

– Alt fra å rive løs stikkontakter til å plukke av listverk, knekke koster, skru av vannet, og ødelegge garderobeskap. Det er ikke store ting i seg selv, men altfor mange små. Det som skjedde med dørene i går er en av de større tingene, for det kan ikke repareres. 

– Hvor store summer er det gjort skadeverk for? 

– Vi har regnet på hva det vil koste med nye installasjoner og arbeidet det medfører. Vi nærmer oss nok 100 000 kroner, sier Skrødal. 

Powered by Labrador CMS