Debatt

Spennende tider

Publisert

Selbyggens leder og avisens mening

Det snakkes om bedrifter som sliter i koronatiden. Mange har fått merke restriksjonene, spesielt innen reiseliv. Men mange bedrifter har også snudd koronadepresjonene til noe svært positivt. Det er faktisk sjelden at næringslivet har dominert avissidene så mye som i de siste ukene. Vi har skrevet om bedrifter som ble hardt rammet av koronaen, spesielt innen reiseliv, men vi har enda ikke opplevd sutring eller oppgitthet. Det har handlet om å brette opp ermene og å se fremover.

Vi har skrevet om byggevirksomhet, både i offentlig og i privat sektor. Det er sykehjem, skole, driftsbygninger i landbruket, boliger, verkstedbygg osv. Vi har også skrevet om store rehabiliteringsprosjekter av kraftanlegg, bygging av vindkraftanlegg og ikke minst, veiutbedringer. Nå ser det ut som fylkesveg 705 etter hvert kan nå akseptabel standard. Ner Innbygdvegen har fått en oppgradering og det har blitt ny bru i Innbygda. Strandvegen har fått ny asfalt, som også har vært etterlengtet.

I offentlig sektor har det også skjedd mye positivt. Selbu har tatt i bruk nytt sykehjem og byggingen av ny ungdomsskole er godt i gang. Nå planlegges Nestatunet med nye boliger for heldøgns omsorg. I Tydal er det også startet planlegging av nytt helse- og administrasjonsbygg for helse- og omsorgssektoren.

Bare i november har Selbyggen skrevet om tre oppsiktsvekkende prosjekter. Først kom det nye handelsbygget ved fylkesveien, der Europris vil etablere seg sammen med Coop Extra. Et bygg som vil generere flere nye arbeidsplasser og som også sannsynligvis vil generere mer handel i Selbu. I sommer hadde vi en handelsmagnet i B. Langseths sommermerked i flerbrukshallen, som trakk mye folk utenfra til handel i Selbu. Og det ryktes allerede om mer, det skal være flere interessenter til den såkalte «Biltomta». Måtte også Coop-senteret bli fylt opp med ny virksomhet når Coop flytter ut.

Så kom Granbyprosjektet på banen. 100 millioner kroner skal brukes for å utvikle nærings- og boligareal. En satsing som både høres utopisk, men også veldig fremtidsrettet ut. Det er en kjennsgjerning at i nære byområder skal industri erstattes med boliger, og bedrifter som flytter ut av byen må ha et sted å etablere seg på. Da kan Selbu være et godt alternativ, for Malvik og Stjørdal er også i ferd med å gå tomme for regulerte næringsområder.

Vi har flere ganger skrevet om sjokoladeeventyret på Mosletta. Jentene på Tunet mistet en stor del av sitt salgsapparat da turisme og reiseliv ble satt totalt på vent. Allikevel vil de i år fordoble sin produksjon i forhold til i fjor, og bare i november produseres det mer sjokolade i den nye fabrikken enn det ble gjort i hele 2018. Med prisdryss i internasjonale konkurranser og bedriftutviklingspris fra Innovasjon Norge, er det bare å ta av seg hatten. Et tankekors er det at fabrikklokalene som de flyttet inn i for tre måneder siden, og som de skulle vokse i, allerede er i ferd med å bli for små.

Og enda venter vi i spenning på et nytt «wow-prosjekt»; herregårdsrestauranten i Flora, som også nærmer seg åpning.  

Powered by Labrador CMS