Nyheter

Gjennomgang: Her får du servert dalførets billigste og dyreste pils

Publisert Sist oppdatert

Selbyggen har tatt en gjennomgang av hvor i dalføret det er mulig å få kjøpt seg en øl – og ølprisene de respektive stedene opererer med for deres billigste halvliter.

Det har blitt tatt utgangspunkt i de aktørene som har fast skjenkebevilling og faste åpningstider. Sammenligningen gjelder for 0,5 liter øl – og det skilles mellom fatøl og øl på boks/flaske.

Her er prisene de lokale aktørene som serverer fatøl på 0,5 liter opererer med:

  • Café Langseth: 80 kroner
  • Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum Sjøbygda: 80 kroner
  • Stugudal Grill: 80 kroner
  • Selbu Restaurant & Bar Tømra: 89 kroner
  • Væktarstua Hotell: 95 kroner
  • Flora Herregård 95 kroner (importert fra Tsjekkia)
  • Bjørkhov: 100 kroner

Flere aktører har ikke øl på fat, men kan likevel by på ei flaske eller en boks med øl:

  • Vertshuset Caroline Flora: 60 kroner (boks)
  • Søstrene Kammers Ås: 80 kroner (boks)
  • Nedalshytta TT 110 kroner (boks) – serverer også det egne hytteølet Syløl til kr 115 (boks, 0,44 l)
  • Storerikvollen TT 110 kroner (boks) – serverer også det egne hytteølet Storerikøl til kr 115 (boks, 0,44 l)

*Selbusjøen Hotell og Gjestegård ønsket ikke å oppgi hvor mye en pils koster.

I sommer har Martin Funda fra Flora Herregård fått med seg Heine Nergård som hjelp i restauranten. Her serverer de Staropramen.Foto: Oda Cecilie Folde

Det er altså tre aktører som kan skryte av å servere det billigste fatølet i dalføret. Café Langseth, Radiomuseet og Stugudal Grill selger alle halvlitere til 80 kroner. I motsatt ende av skalaen finner man ikke overraskende turisthyttene. Den aller billigste pilsen får du på Vertshuset Caroline i Flora, men da må du nøye deg med øl på boks.

Forskjell på produktene

Det viser seg at det er relativt mange plasser i dalføret hvor man kan ta seg en halvliter. Prisene varierer, men det gjør også produktet og rammene aktørene kan tilby. De fleste legger nok mer enn gjerne noen kronestykker ekstra på bordet for «noe ekstra».

Oversikten viser videre at det er flere plasser man kan ta seg en pils i hyggelige og flotte omgivelser i dalføret. På Flora Herregård kan man for eksempel få en tsjekkisk halvliter importert fra pilsens hjemland, akkompagnert med god mat. På Nedalshytta kan man ta en Dahls i nydelige omgivelser etter en dag på fjellet, eller prøve hyttas helt egne øl. Mens på Norsk Radio- og Fjernsynsmusesum i Sjøbygda kan man ta seg en pils i historiske omgivelser etter et dypdykk i deres utstillinger.

Powered by Labrador CMS