Nyheter

Lykkemat flytter snart inn på E-bygget i Selbu, og skal servere blant annet steinovnsbakt brød, en passe mengde søte delikatesser bakverk og lunsjretter som smurte foccachia, baguetter, pai og scones. - Vi gleder oss skikkelig til å åpne et bakeriutsalg med både søt- og surdeigsbakst, sier Erik Johansen i Lykkemat. Arkivbilde

Lykkemat flytter inn på E-bygget

Publisert Sist oppdatert

Lykkemat utvider både produksjonskapasitet og vareutvalg når de nå flytter inn på E-bygget. Nå blir det snart både bakeri og kafé i Selbu sentrum. 

– Vi ønsker å skape et samlingssted både for fastboende, hyttefolk og alle som er på gjennomfart i Selbu, sier Mia Therese Sollihaug gründer av Lykkemat i en pressemelding. 

Suksess med lokalmat 

Lykkemat har lenge gjort det bra som leverandør av sine sunne bakverk. Til nå er de mest kjent som leverandør av det de mener er verden beste Granola under varemerket Lykkemat. I pressemeldingen står det at bruk av tradisjonsrike kornsorter på en kreativ måte, er Lykkemat sitt kjennemerke.

– Produktene finnes nå i mer enn 200 ulike utsalgssteder fordelt over hele landet. Alt fra landets flotteste hotell, gårdsbutikker og landhandlerier til ysterier, på toget, hoteller, delikatesser, restauranter, små kolonialer, mathaller, bakerier, ja til og med i blomsterbutikker. Også i butikkhyllene hos flere dagligvarebutikker finner du Lykkemat. 

– Vi har vokst ut av lokalene våre på Tømra og ser nå store muligheter for å løfte oss videre når vi nå får et topp moderne produksjonsanlegg med langt større kapasitet enn det vi har i dag, forteller Erik Johansen, driftsansvarlig i Lykkemat. 

Etablerer bakeriutsalg og kafeteria 

– Når vi nå får lokaler midt i Selbu Sentrum har vi lyst til å utvikle noe nytt og spennende. Vi har derfor ansatt en meget dyktig håndverksbaker; Stian Håskjold, som har lang erfaring med økologiske bakverk. Vi gleder oss skikkelig til å åpne et bakeriutsalg med både søt- og surdeigsbakst. Ekte håndverksbrød fra steinovn. Bakt på kvernsteinsmalt mel av bevaringsverdige og økologiske kornsorter. Rugbrød, Byggbrød, Landhvetebrød, Emmerbrød, Speltbrød, Enkornbrød, Ezekielbrød med spirer, sier Johansen videre. 

Lykkemat gleder seg til å flytte inn på E i Selbu sentrum. De lover både steinovnsbakt brød, søte delikatesser og gode lunsjretter. Arkivbilde.

Den erfarne bakeren skal i disse dager legge siste hånd på verket på en meny som også skal inneholde smurte foccachia og baguetter, Salater, Pretzel, Osteblingser, Hvitløksbrød, Seelen, Pai og Scones. Og som det sømmer seg et skikkelig bakeriutsalg, lover Lykkemat at det vil bli en passe mengde med søte delikatesser å finne for de som ønsker å ta en lunch eller en kaffe når de tar turen innom på E.

Eierne bak E-laget, Petors AS, Per Jørgen Weisethaune, Torill Anita Weisethaunet og Living Eiendom AS, Tor Øystein Mebust. Foto: privat
Arkitekt Håvard Eide – E-laget. Foto: privat

Ønsker å løfte frem flere lokalmat produsenter 

Lykkemat er del av et, etter hvert ganske stort, nettverk av norske lokalmatprodusenter. De er med i merkeordningen SPESIALITET, som blir delt ut av Stiftelsen Norsk Mat, som er en uavhengig stiftelse som har som formål å bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Den ble opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007.

– Når vi åpner dørene i løpet av juni, vil vi by kundene våre på en annerledes handleopplevelse basert på et mangfold av spennende norsk lokalmat, sier en entusiastisk Erik Johansen. Han avslører litt hemmelighetsfullt at de også jobber med noen konsepter spesielt rettet mot hyttemarkedet. 

– Det er ca 1.700 hytter i Selbu og i overkant av 1.500 i Tydal. Dette er en kundegruppe som utgjør en spennende markedsmuligher, legger han til. 

Profesjonelle investorer med på laget 

Når Lykkemat nå skal investere flere millioner kroner har de med seg profesjonelle investorer som støtter dem. Både Bjørn Wiggen og Ivar Fjellseth er kjente størrelser i Midt-norsk næringsliv. Bjørn Wiggen er kanskje mest kjent som tidligere konsernsjef i Orkla og nå leder for investeringsselskapet Salvesen & Thams. Ivar Fjellseth, som er fra Hommelvik, er kanskje mest kjent for sin suksess som gründer og leder av bedriften MERSALG som, frem til den i 2018 ble solgt, holdt til i det ikoniske Svebergtunet rett ved E6 på Sveberg. 

– Jeg synes Lykkemat har et meget spennende konsept under utforming. For meg er det veldig morsomt å kunne bidra med den erfaringen jeg har fra mange år med salg til dagligvarebransjen i Norge. Når vi nå bygger opp et nytt sted på E, så skal vi gjøre det skikkelig. Gøy at E-laget har valgt å samarbeide med arkitekt Håvard Eide som også i sin tid tegnet Svebergtunet for meg, sier investor og støttespiller i Lykkemat Ivar Fjellseth.

Lykkemat under Det norske måltid. Fra venstre: Hilde Loua, Erik Johansen, Mia Sollihaug, Ivar Fjellseth og Gerd Fjellseth. Foto: privat
Powered by Labrador CMS