Debatt

Selbu Skysstasjon.

P I S S P R A T !

Publisert

Tilegnet AtB

Dette er et meningsinnlegg som gjenspeiler skribentens meninger.

Ja, overskriften er banal, men er alvorlig ment. Ordet PISS er relevant fra vugge til grav.

Som spebarn pisser vi på oss, for større barn, ungdom, og unge voksende går pissingen strålende med høyt trykk uten besvær.

Med økende alder minker trykket gradvis og prosessen blir mindre strålende. For noen kommer pissingen til å gå i rykk og napp, mens atter andre strever med å få presset ut noen dråper slik at blæren ikke blir tømt.  Ifølge bibelen må du bli som barn igjen for å slippe inn i himmelens rike. Kanskje det er grunnen til at noen av oss går i barndommen og pisser på oss igjen hvis vi blir gamle nok.

Ordet PISSE kan neppe kalles et kjært barn, selv om det har mange navn; f.eks:

            «å strø», «å tømme blæren», «å slå vann av potetene» å lette på trykket» osv.

Nei, pissing er ikke et muntert tema, men en nødvendig prosess hele livet. Dette bringer meg over til mitt hovedtema «Pissing under offentlig transport fra:

                 fra A   via      B,           C,                D,                til E. 

Bokstavene kan erstattes med tettstedene:

      Fra Stuedal via      Ås         Selbu       Hell/Stjørdal    til Trondheim.

Mitt spørsmål til atb.no er «Hva i h…… gjør de som av medisinske grunner må pisse under bussturen fra Stuedal til Trondheim som er en lang strekning å holde på vannet eller avføringen for folk som går på vanndrivende eller avførende legemidler. Det samme gjelder folk med blære-problemer og spebarn som trenger bleie-skifte.

Ordningen med at sjåførene kan låse opp for trengende på Selbu skysstasjon er ren og skjær idioti i praksis. De som føler behov kan raskt bruke mer tid enn atb.no har «timet». Selbu skysstasjon bør være åpen hele dagen slik at trengende kan benytte toalett og stellerom. Bussjåførene på ruten gjør for øvrig en utmerket jobb, er hjelpsomme og gir meget god service.

Hvis jeg har forstått riktig skal skysstasjonen rives. Hvordan har atb.no tenkt å løse manglende toalettfasiliteter?

Jeg utfordrer atb.no til å svare på kritikken.

Powered by Labrador CMS