Nyheter
Her blir det matfestival til helga
«Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg!» er konseptet som gjester Stuguvollmoen lørdag. Festivalen er den desentraliserte varianten av Trøndersk Matfestival, som ble arrangert i Trondheim forrige helg.
Konseptet ble til i fjor, og også i år vil publikum bli invitert «hjem» til produsentene og aktører, som byr på matopplevelser i verdensklasse, små og store steder i Trøndelag. I år er det rundt 400 matopplevelser som tilbys publikum fra fjern og nær.
I Tydal kan du oppleve Smaken av Sylan. Der blir det eget matmarked, aktiviteter og underholdning. Du vil kunne kjøpe lokale smaksspesialiteter fra Østby Gårdsbakeri, Tydalskjøtt, Norwegian Fish Farm og Per-Hansagarden Gardsysteri. På det store og familievennlige uteområdet vil det i det hele tatt bli lagt til rette for en trivelig dag.
– Det blir et lite og trivelig matmarked. Vi har fått på plass hestekjøring og ridning, samt muligheter til å få kjøpt seg en kopp kaffe. Selv om det blir et lite marked med bare fire aktører, så har vi et meget rikt utvalg. Du vil kunne kjøpe det meste innen kjøtt, fisk, meieriprodukter og bakverk, lover Ann-Ingeborg Johnsen fra Per-Hansagarden.
Hun påpeker at det er viktig for lokalmat-produsentene å være synlige og tilgjengelige i «hjemmemarkedet».
– Lørdag kan folk se hvor spennende lokalmat-produksjonen er i Tydal. Vi kunne prioritert å være med på markedet på Stjørdal, for det er nok et større arrangement. Men konseptet er «et sted nær deg», så derfor ønsket vi å være i Tydal. Vi skal være lett tilgjengelige for både bygdefolk og hyttefolk.
Johnsen oppfordrer folk til å ta turen.
– Det er høy kvalitet på matproduktene, og dessuten ser det ut til at det blir brukbart vær. Det bør være fine grunner til å ta seg en tur på Stuguvollmoen. Vi oppfordrer de som kommer til å vise hensyn og holde avstand.