Nyheter

Alex Kaihan fikk dreis på pizzabunnen da Selbyggen var på besøk. Fredag åpner han dørene til Væktarstua Spiseri, og satser på egen påskemeny i første omgang.

Alex åpner dørene

Publisert Sist oppdatert

Fredag 1. april åpner Væktarstua Spiseri dørene, og Alex står klar med pizza og andre gode retter.

Siden Væktarstua Hotell meldte oppbud har kafé- og restaurantdelen av hotellet vært stengt. Nå er ny driver på plass, og fredag åpner Væktarstua Spiseri AS dørene.

22 år i Norge

Alex Kaihan er opprinnelig fra Kurdistan, men har bodd i Norge i 22 år. Hele tiden har han jobbet i restaurant på forskjellige steder.

-Jeg har jobbet mye på Vestlandet, nå sist var jeg i Bergen. Jeg har blant annet også jobbet på restauranten Fellini på Heimdal, den drives av et søskenbarn av meg. Jeg kan lage all slags mat og har jobbet lenge i bransjen med forskjellige konsepter, sier Alex Kaihan.

Når han nå starter opp på Væktarstua vil han ha åpen restaurant hele året.

-Det blir stengt juleaften, første juledag og nyttårsaften. Ellers vil det bli åpent hver dag, med samme åpningstid alle dager. Det er mulig det blir åpent litt lenger utover kveldene fredag og lørdag, men det er viktig at åpningstidene er forutsigbare, sier Kaihan.

Variert meny

Alex og hans medarbeidere vil starte opp med en egen påskemeny.

-Jeg begynner litt forsiktig med en påskemeny. Det er mye nytt, og vi må arbeide oss inn på et nytt sted. Etter påske vil vi utvide menyen. Vi skal ha italienske kjøttretter, fiskeretter, pastaretter, pizza og burgere. Hele menyen vil for øvrig bli tilgjengelig også som take-away. Men vi vil ikke ha alt for stor meny heller, vi kommer heller til å variere menyen utover. Ellers vil vi tilby dagens middag, og da blir det norsk husmannskost. Jeg har lært meg å lage norsk mat, og vil gjerne bruke lokale råvarer når det er tilgjengelig. I den siste jobben jeg hadde i Bergen gikk det mye i norsk mat, og det var fast med raspeballer hver torsdag, sier Kaihan.

-Kanskje blir de servert raspeballer, eller klubb som vi kaller det her, på Væktarstua igjen. Det var min mor som var her og laget klubb tidligere, skyter Helge Kvithammer inn.

Kaihan understreker også at både pizza og andre retter blir laget fra bunnen.

-Alt skal være hjemmelaget, ingen halvfabrikata, sier han.

Trenger servitører

Kaihan satser på en bemanning på fire til fem personer i påska.

-Ellers vil bemanningen variere etter sesong og behov. Vi har nok kokker, men vil gjerne ha inn flere servitører, så hvis noen vil jobbe i påska, så er det bare å ta kontakt med Helge eller meg, sier Kaihan.

Han vil jobbe tett sammen med Sylene Eiendom og familien Kvithammer.

-Sylene Eiendom, det vil si Heidi og jeg, skal fortsatt drive hotellet. Men kjøkkenet er vi ferdige med. Det er fint at det nå blir en løsning på kafédriften, og at Alex og hans stab tar over den. Vi håper at det går bra og at samarbeidet kan utvides etter hvert, slik at de også kan ta over hotelldriften, sier Helge Kvithammer.

I påska vil Sylene Eiendom også ha after-ski to dager i lavvoen.

Alex trenger nok en gradvis tilvenning til Stugudal.

-Jeg har prøvd meg på ski, det gikk ikke så bra. Det spørs om det heller blir akebrett, sier Alex Kaihan.

Powered by Labrador CMS