Debatt

Hurra!

Publisert

Selbyggens leder og avisens offisielle mening.

I de siste ukene har is stått i fokus blant mange i Selbu. Lite snø og marginalt skiføre har ført mange ned på isen på Selbusjøen. Nå kom det riktignok litt snø i forrige uke, og den skapte engasjement. Skiforholdene ble mye bedre og nå lages det skispor i hele dalføret. De siste dagene er det også preparert bakke slik at Tydal Skisenter kan åpne i helga.

I jula og utover nyåret var det isforhold på Selbusjøen som åpnet for aktiviteter i stor stil. Folk strømmet til Putten, området ved Peder Morset Folkehøgskole og andre steder. Ved B. Langseth Arena ble det også lagt skøyteis på en del av parkeringsarealet. Også på mindre vann var det isaktiviteter. Det ble stor etterspørsel etter skøyter, og spark og kjelke ble tatt i bruk. Det var ishockey, fotballbandy, kunstløp, lengdeløp osv. osv. Så kom snøen og skapte mer engasjement.

Det ble trommet sammen dugnader, snøen ble fjernet og folket var i full aktivitet. Snø ble skuflet vekk, skøytebanene var tilbake på kort tid. Og ikke nok med det – ildsjeler gikk i bresjen for å få på plass lys, slik at det skulle gå an å drive aktivitetene også utover kveldene. Forrige torsdag kveld ble det rettet en henvendelse til Selbustien og K. Eidem Elektro. Søndag var alt på plass og lyset ble slått på. Helt fantastisk! Utstyret ble dekket over Selbustiens budsjett og Knut Eidem fikk med seg en av sine ansatte og gjorde arbeidet på dugnad. I tillegg stilte brannvesenet med pumper for å pumpe opp vann fra sjøen for å lage ny is der det begynte å bli slitt.

Nå er det sammenhengende skøyteløype fra Putten til Peder Morset Folkehøgskole, og det er belysning flere steder på sjøen. I tillegg er det også lagt skiløype ved siden av skøytetraseen. Snakk om å ta ansvar og legge til rette for folkehelseaktiviteter og uteliv. Nå annonserer også Selbusjøen Hotell & Gjestegård at de i helga tilbyr vinterlunsj for de som er ute på ski eller skøyter. Når gode krefter drar lasset sammen er det utrolig hva som kan skapes på kort tid!

I vår hyllest til uorganisert frivillighet og folks initiativ, skal vi heller ikke glemme den organiserte dugnadsinnsatsen som legges ned for å legge til rette for skiaktiviteter. Det er ikke få timer som brukes uten at noen får lønn for arbeidet. Snøproduksjon og løypelegging på Selbuskogen, i Strandfjellet, fra Vekta, Åsbaret, Synnåsen og Bårdsgårdsdalen til Hersjøen og Feldalen, i Vikvarvet, i Gresslimarka, i Ås og Østby og i Stugudal er folk ute kontinuerlig for at vi andre skal få en flottest mulig opplevelse med ski på bena. Tydal Skisenter drives også i stor grad på dugnadsbasis, og nå vet vi at også snøskuterklubbene arbeider for at de godkjente skuterløypene kan åpnes.

Vi vi rope et kraftig HURRA! for alle som står på for å skape trivsel og friluftsglede i dalføret.

Powered by Labrador CMS