Produserte 273 tonn i fjor – nå er prognosen for 2025 klar

I november i fjor skrev Selbyggen at Tine Meieriet Selbu har skapt et salgseventyr med sin salatost. Det har resultert i flere ansatte og en produksjonsprognose for 2025 som overgår 2024 med stor margin. 

Egidija Bagdevice er i gang med å dele osten i to før den kuttes opp i terninger. Foto: Øyvind Skogmo Hansen
Publisert Sist oppdatert

– Salget har jo tatt helt av, uttalte anleggssjef Heidi Kristin Mathisen da Selbyggen omtalte suksessen i fjor.

Over 273 tonn

Siden februar i 2024 har anlegget i Selbu produsert to salatoster, med henholdsvis smakene «Urter & Hvitløk» og «Chili & Fennikel». Særlig førstnevnte variant har vist seg å bli en real salgsvinner.

Nå kan anleggssjefen fortelle at det i fjor ble produsert til sammen over 273 tonn av disse salatostene. 

Ny variant

I motsetning til 2024, der produksjonen startet i februar, har meieriet produsert kontinuerlig siden januar i år. 

– Vi har nå produsert over 100 tonn hittil i år, opplyser Mathisen. 

Nå har det også kommet en ny variant på markedet. Det bidrar til at produksjonen vil øke ytterligere i 2025.

– I februar kom vi med en naturell-type. Dette er en salatost med terninger som ligger i lake. Det er foreløpig litt for tidlig å si hvordan den blir mottatt i markedet, men nå har vi altså tre varianter ute i markedet. sier Mathisen. 

Nye ansatte

Innen året er omme skal anlegget i Selbu ha produsert vesentlig mer enn i fjor. 

– Vi satser på å fortsette suksessen med å ta ytterligere markedsandeler dette året. Prognosen for dette året er en produksjon på over 400 tonn, sier Mathisen.

Siden Selbyggen skrev artikkelen i november har det også blitt gjennomført nyansettelser. 

– Vi ansatte en ny person 1. januar, og i tillegg vil det komme en person til 1. april, sier anleggssjefen.

Powered by Labrador CMS