Næringslivet er pulsen i lokalsamfunnet

I denne ukens leder skriver redaksjonen om dalførets næringsliv, og synergiene det skaper.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken har Selbyggen ekstra fokus på næringslivet i Neadalen. I vårt spesialnummer møter du alt fra noen av de største aktørene i vårt lokale næringsliv, til de som driver i mindre skala. Kanskje får du se ansikter du til daglig ikke tenker på, men som likevel bidrar til lokalsamfunnet på sitt eget vis. 

Næringslivet er pulsen i vårt dalføre. Hva hadde Tydal og Selbu vært uten primær-, sekundær-, og tertiærnæringene som stadig vekk tør å utvikle seg og drive samfunnet fremover. Positive synergier skapes av slikt, ikke minst når vi ser på befolkningsutvikling. I Selbu har folketallet økt med 72 personer i 2023 (SSB) og Tydal har nærmest ikke utleieboliger igjen, grunnet økt tilflytting etter oppgang i arbeidsmarkedet.

I forbindelse med dette nummeret har vi som journalister hatt mange positive menneskemøter med "folka" bak firmanavnene. Alt fra de som bare har en ansatt, til de som har over 50. De er alle viktige på hver sin måte - vi trenger litt av alt. All ære til de som skaper arbeidsplasser til mange, men også til de som skaper sin egen arbeidsplass, som for eksempel Maria Eriksdatter Langli. Hun har jobbet som sykepleier i 18 år, men har nå i voksen alder bestemt seg for å omskolere seg til gartner. Hun starter med en liten markedshage hvor hun vil dyrke bærekraftige grønnsaker og blomster for salg. Og Ingrid Stokke, som har dannet sin interiør-interesse om til et yrke. Det er alltid inspirerende å prate med folk som tør å satse på drømmene sine. 

Ifølge Store medisinske leksikon er puls en trykkstigning som forplanter seg gjennom blodet i arteriene hver gang hjertet trekker seg sammen – en livsviktig prosess med andre ord.Vi kan se på bygdesamfunnet på samme vis: Selbu og Tydal er hjertet, Fv. 705 er hovedpulsåra, og næringslivet langsmed den holder trykket som sikrer oss et langt og godt liv, i gang.

Takk til alle som har gitt oss et lite innblikk i sine bedrifter, planer og drømmer. Vi er sikre på at deres historier inspirerer flere til å satse.

Powered by Labrador CMS