Nyheter

Eivind Aune i Jentene på tunet tok imot prisen, overrakt av Aslaug Rustad (Oi! Trøndersk Mat og drikke) trondheimsordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik og Ailin Wigelius (Innovasjon Norge).

Stakk av med to priser under gjev kåring

Publisert Sist oppdatert

Jentene på tunet innkasserte intet mindre enn to priser da årets produkt skulle kåres i forbindelse med Trøndersk Matfestival.

Juryen smakte seg gjennom over 100 produkt, og de nominerte tre finalister i ni ulike kategorier den 13. juni.

I to av kategoriene ble Jentene på tunet nominert. Deres sorbet mangotango ble nominert i klassen «Årets søtsak», mens deres gelato pistasjkrønsj skulle kjempe om å bli «Årets nykommer». Da vinnerne ble offentliggjort under et arramgement på Britannia onsdag ettermiddag, nådde Jentene på tunet til topps i begge kategoriene.

I tillegg var også Berge gård nominert i to kategorier: salte jønnbrød i kategorien «Årets bakst og kornprodukt», mens mjødurtsukkeret i kategorien «Årets søtsak». Men Berge gård nådde ikke helt til topps.

Trøndersk Matfestival arrangeres fra 3. til 5. august i Trondheim.

Her er alle vinnerne:

Årets kjøttprodukt
Elset gård fra Trondheims Matperler
Fenalår av Kasjmirgeit

Årets drikke
Inderøy Mosteri, Inderøy,
Elstar Eplemost

Årets økologiske produkt
Hitra gårdsmat, Hitra,
Kongeost

Årets bakst og kornprodukt
Garnviks Røkeri, Smaker fra Øyriket, Frøya,
Frøyaflak

Årets søtsak
Jentene på Tunet – Chocolatier, Selbu,
Sorbet – Mangotango

Årets nykommer
Jentene på Tunet – Chocolatier, Selbu
Pistasjkrønsj

Årets sjømatprodukt
Garnviks Røkeri, Frøya,
Garnviks Tradisjonelle Røkt Laks

Årets meieriprodukt
Orkladal Ysetri, Orkland,
Skjenald

Årets matgave
Smaker fra Øyriket, Hitra/Frøya,
Food from the islands to you

Powered by Labrador CMS