Natt til lørdag gikk raset som er godt synlig fra Fv. 705. Foto: Svein Hilmo

Anbefaler folk å ikke ferdes i ras-området

Selbu kommune anbefaler folk å ikke oppsøke ras-området. Om man likevel drar dit, må man være svært varsom.

Publisert Sist oppdatert

Det var lørdag at kommunen fikk de første meldingene om at det hadde gått et stort ras i Hestspranget, på motsatt side av dalen i forhold til Fv. 705. En stor stein ligger på en privat veg, men ellers har ingen infrastruktur blitt rammet.

Mye løsmasser ligger igjen

Mandag var Selbu kommune på befaring i området.

– Det vi ser er at det er et berg i toppen som har sluppet og skyvet massen videre nedover, sier virksomhetsleder for plan areal og teknikk i Selbu kommune, Jan Erik Marstad.

– Det er fortsatt mye løsmasser som ligger der oppe. Det har ikke stabilisert seg enda. Etter at vi var på befaring og undersøkte med drone, kontaktet vi NVE. De sier at de ikke kommer til å undersøke området nærmere, siden det ikke er fare for liv og helse, sier Marstad.

Kan gå flere ras

Dersom det kommer regn, kan det gå flere ras. Derfor anbefaler kommunen at folk holder seg unna rasområdet. Om man likevel tar inn i området, oppfordres man til å være varsom.

– Dersom man vil se raset, er det best å se det fra Fv. 705. De som var helt inntil foten av raset, fikk ikke så god oversikt før de gikk opp med drone, sier Marstad.

Powered by Labrador CMS