Debatt

Odd Arne Halaas (t.v.) er nyansatt journalist hos Nea Radio avdeling Selbu og Tydal og Per Magne Moan er ansatt ved Nea radios kontor i Holtålen. De er programlederne for Nea Radios lokalsending for Selbu, Tydal, Røros og Holtålen.

-Ryktet om vår død er betydelig overdrevet

Publisert

Dette er et meningsinnlegg som gjenspeiler skribentenes meninger.

Det var både overraskende og leit å lese Selbyggens leder anno fredag 2. september, og se at vi tydeligvis ikke har klart å nå ut til avisas redaktør med vår satsing på lokalt innhold i Nea Radio. Det tar vi selvsagt selvkritikk for, og benytter herved anledningen til å rette opp inntrykket.

   Lederen gir uttrykk for en bekymring for at Polaris sitt oppkjøp av aksjer vil føre til en forvitring av lokalt innhold hos mediebedriften. Vi kan berolige lytterne våre med at det ikke skjer og at også våre eiere – nye som gamle og ikke minst våre ansatte stiller seg bak den påstanden.

   I dag sender vi daglig en to timer lang lokalsending for Selbu, Tydal, Røros og Holtålen mellom klokka 10 – 12. Dette er to fyldige timer med kun ultralokalt innhold fra Neadalen og Fjellregionen. De faste programlederne er Per Magne Moan og Odd Arne Halaas som er godt assistert av alle andre i redaksjonen. Sendingene går fra studioene våre i Røros, Holtålen og i Selbu. Hver uke lages det to podkaster, som er en oppsummering av uka som gikk i Selbu og Tydal og i Røros og Holtålen. Disse kan høres der du lytter til podkast.

   I tillegg har vi nettopp ansatt en ny journalist på Selbu-kontoret. Det er den allerede nevnte Odd Arne Halaas, som på kort tid har rukket å lage mye godt stoff fra Selbu og Tydal. Og mer skal det bli. Dette betyr at vi nå er ni ansatte på kontorene i det som i lederen blir omtalt som det «gamle Nea Radio-land» av femten ansatte totalt i bedriften. Ergo er gamle Nea Radio-land fortsatt solid representert, og viser en klar satsing på lokal journalistikk.

   Et samarbeid med Polaris sine avis-journalister kan dessuten føre til at vi kan være enda mer til stede i disse områdene. Vi har også fått bekymrede tilbakemeldinger om at det ryktes at kontoret i Selbu skal legges ned. Dette stemmer absolutt ikke. Vi er på jakt etter nye lokaler. I Selbu.

   Vi skal fortsatt være en regionalradio. Det er den retningen «slukkinga av FM-nettet» og satsinga på DAB har tatt oss. Dette var rammevilkår satt av staten. Lokalradioregionene strekker seg nå fra Hitra i vest til Brekken i øst, Oppdal i sør og Grong i nord. Det må vi forholde oss til og gjøre det beste utav. Helt ærlig synes vi har fått det til rimelig bra med 75.000 faste lyttere og 135.000 faste lesere på nett.

   Nå er altså også lokalradiosendinga tilbake, litt som før – da vi samsendte med NRK Trøndelag. Den store forskjellen er at det er Nea Radio som nå har bygd opp en regional kanal. Så du kan si at vi samsender med oss selv. Totalt sett betyr dette at vi nå får til mer innhold enn det noen gang har vært. Både regionalt og  – ikke minst – lokalt.

   I tillegg har vi bygget opp kanalen Nea Radio+, som spiller musikk i sjangerne danseband og gammeldans og som også får stadig mer innhold i tillegg til god musikk. Kanalen har 19 prosent oppslutning i Neadalen. Totalt er det nå 87 prosent som sier de lytter fast til Nea Radioi Neadalen, noe som er en vesentlig økning på. For ett år siden hadde vi 63 prosent oppslutning i dette området.

   Nea Radio lever altså i beste velgående, og er langt bedre enn det som ble presentert i Selbyggen sist fredag. Alle er velkommen til å lytte til oss, og vi setter stor pris på alle de gode tilbakemeldingene vi har fått den siste tiden. Både når det gjelder den regionale satsingen og den lokale. Sistnevnte finner du på NeaSelbu/Tydal på DAB og på FM. Samtidig lover vi mange nye spennende programposter utover høsten.

Powered by Labrador CMS