Debatt

Selbyggens lokaler. Arkivbilde

«Det er ikke medienes jobb å ta side»

Dette er et tilsvar til SVs listekandidat, Ulf Kristiansen, fra Selbyggens redaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Det er selvfølgelig lov å mene at Selbyggen gjør feil i å «fronte ordførerens sak mot Åsmund i form av 1700 ord i siste utgave før valget». 

Vi kan ikke sensurere noen, kun fordi det er siste utgave før valgdagen. Det var alvorlige beskyldninger som ble fremlagt i den livesendte debatten på Nea Radio. Det har vakt bekymring hos flere av våre lesere. 

Det tar tid å jobbe med slike saker. I dette tilfellet brukte vi en god del tid på tilsvarsrett, samt innhente kommentarer fra de som ble tatt med inn i saken, og på å finne relevante dokumenter. Begge parter fikk bruke tid på å komme opp med relevant dokumentasjon, og til slutt på sitatsjekk rundt hva de selv uttaler i saken. 

Når det kommer til uttalelsen «Selbyggen får det de forventer når de spør», er vi usikker på hva du mener vi forventer. Når vi stiller konkrete spørsmål til noen, enten de er politikere eller andre, så forventer vi at de svarer så godt de kan på det. I eventuelle betente saker, forventer vi at det finnes dokumentasjon eller kilder som kan bekrefte påstandene, uansett side man står på i politikken. 

Det er ikke medienes jobb å ta side, eller mene noe om saken som skrives. Det har vi heller ikke gjort i dette tilfellet. Derfor har vi også snakket med en ekspert, som ikke kjenner til saken og som ikke har tatt standpunkt, som uttaler seg på et generelt grunnlag. 

Det er menneskelig å gjøre feil, og ingen er ufeilbarlige. Heller ikke vi i lokalavisen, heldigvis. Men om det var feil av oss å lage denne saken får bli opp til hver enkelt som leser den. 

Powered by Labrador CMS