Kultur

Med kuratorhjelp fra Pride Art selv, og driftige hender i kunstforeninga, kom utstillingen opp på et blunk. Nå håper Anne B. Carlsen (t.v.) og Grete Støre Gullichsen (t.h.) at mange tar turen før den tas ned igjen.

– Vi vil gjerne vise frem at vi er en åpen kunstforening som bidrar til synliggjøring av mangfoldet

Publisert Sist oppdatert

Ikke før en utstilling er tatt ned, så er en splitter ny en satt opp hos Galleri Kulviksvingen. Denne gang er det en påfallende fargerik og morsom utstilling som byr på mange inntrykk og refleksjoner.

I forbindelse med at 2022 er skeivt kulturår, ønsket også vår lokale kunstforening å markere dette. 

– Vi spekulerte en stund på hvordan vi skulle gjøre det, og vi endte opp med å ta kontakt med Pride Art som var svært positive, forteller Grete Støre Gullichsen fra Neadalen Kunstforening.

Pride Art

Pride Art er en frittstående, nasjonal medlemsorganisasjon som formidler skeiv kunst og kultur i bred forstand. De representerer en av verdens lengste, sammenhengende tradisjoner for formidling av skeiv kunst med årlige kollektivutstillinger hovedsakelig under festivalen Oslo Pride. De samarbeider med et bredt spekter av skeive rettighetsorganisasjoner, kulturgrupper og andre støttespillere.Organisasjonens øverste formål er å bidra til økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet og stimulere til holdningsendring gjennom åpenhet og det sterke verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer. Arbeidet er viktig både for den skeive befolkningen og for majoritetssamfunnet med tanke på at skeiv kunst i stor grad forbigås i Norge.

En hommage til Alf Prøysen som gjorde inntrykk. For å se resten må du ta turen på utstilling.

Regnbuens farger og hele spekteret

Hele 18 kunstnere, med vidt forskjellig bakgrunn, er representert på utstillingen i Selbu som har fått det passende navnet «Alle regnbuens farger». 

– Vi føler at dette er noe viktig vi har lyst til å bidra med, og vi vil gjerne vise frem at vi er en kunstforening som er åpen og viser frem mangfoldet, sier Anne B. Carlsen. 

Hun sier at på grunn av utstillingens relativt korte varighet, bør folk kjenne sin besøkelsestid. Den skal bare være oppe i tre helger og åpner på dagtid lørdag 1. oktober.

– Lederne i NeadalsPride skal si noe i forbindelse med åpningen, og så skal Jenny Olderø stå for det musikalske innslaget denne lørdagen, sier Carlsen.

Mange små torsoer i metall.

Latter og refleksjon

Det er mye å feste blikket på i denne utstillingen, og utstillingsobjektene gir både rom for latter og dype refleksjoner. Blant det som er utstilt kan man finne en spesiell hommage til Alf Prøysen, en byste med tiara, mange små metalltorsoer på en vegg og en kaketine pyntet med spesielle, men flotte, motiver. Og mye annet!

– Vi håper at så mange som mulig tar turen, og vi kan gjerne ta imot folk utenom oppsatte åpningstider om det passer bedre. Det er bare å ta kontakt, avslutter damene. 

Powered by Labrador CMS