I år har Selbyggen søkt om penger fra Medietilsynet i innovasjonsmidler for å kunne satse på podkast-produksjon. Collage: Oda C. Folde

Selbyggen satser på podkast!

Mandag kom gladnyheten om at Selbyggen har fått innovasjonsstøtte fra Medietilsynet til sin egen podkast-satsing. 

Publisert Sist oppdatert

I år har Medietilsynet fordelt nesten 23 millioner kroner i innovasjons- og utviklingstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Blant 71 søknader får 41 prosjekter penger fra støtteordningen, og Selbyggen er en av disse. 

I år går omtrent tre av fire støttekroner, totalt nesten 17 millioner kroner, til små, lokale medier.

Selbyggen fikk hele beløpet de søkte om.  

«Nå vil vi innfri»

I søknaden til Selbyggen står det blant annet at: 

"Med lyd fra lokalsamfunnet har vi planer om å ekspandere vårt redaksjonelle innhold til å bli både leserens og lytterens Selbyggen. Ballen har begynt å rulle, og nå skal vi utnytte oss av den positive vinden vi har i seilene (...).

Gjennom de siste årene har fler og fler av våre lesere ytret ønske om podcast - nå vil vi innfri! – vi vil ”på lufta”. 

Denne redaksjonen besitter mye kompetanse innen film, lyd, grafikk og IT. Med andre ord ligger alt til rette for at vi skal kunne gjennomføre gode og nyttige prosjekter i vår lille lokalavis. Vi har et romslig bygg, og et uinnredet rom som står klart til å omgjøres til et studio og fylles med nødvendig utstyr (...)

Generasjonene vi nå står overfor konsumerer nyheter og bruker media på en helt annen måte enn før, og de yngre målgruppene krever andre og nye tilbud. Podcast er det neste og naturlige steget for Selbyggen, og vi ser frem til å både løfte frem den lokale debatten, men også fortelle de gode historiene via denne nye plattformen."

– Veldig takknemlige!

– Å begynne med podkast er noe vi som redaksjon har planlagt lenge. Å få et slikt økonomisk løft gir oss spillerom til å lage lydproduksjoner av høy kvalitet. Vi er veldig takknemlige for tildelingen, og gleder oss til å bevege oss inn i podkast-unviverset. Å skrive slike søknader kan være en tidkrevende prosess, men vi ser absolutt at det kan lønne seg, sier redaktør Maiken Gjærevold Woldseth. 

Woldseth sier at planleggingen er i gang, men at det er vanskelig å si noe om når den første podkasten blir tilgjengelig. 

– Nå skal vi gå til innkjøp av nødvendig utstyr, og innrede et studio. Vi gleder oss til å ta fatt i dette etter sommeren, forteller Woldseth. 

Powered by Labrador CMS