Nyheter

Selbu-ordfører Ole Morten Balstad og Skaun-ordfører Gunn Iversen Stokke signerer Trøndersk Matmanifest for sine kommuner.

Selbu kommune har signert Trøndersk Matmanifest

Publisert Sist oppdatert

Selbu kommune og ordfører Ole Morten Balstad har signert Trøndersk Matmanifest. Signeringen ble gjennomført i Britannia Hotel under Trøndersk Matfestival.

Trøndersk Matmanifest har som mål å skape merverdi ved å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom å bevisstgjøre enkeltmennesker, organisasjoner og bedrifter. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet.

Fra før har 122 kommuner og virksomheter signert matmanifestet. Sammen med Skaun blir nå Selbu kommune virksomhet nummer 123 og 124 som signerer.

Tydal kommune signerte matmanifestet tidligere i år.

– Blitt et stoppested

– Muggelosten er vår store stolthet her i Selbu, og nå også sjokolade etter hvert, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

– Vi har fått utviklet reiseliv og blitt et stoppested også for turister, ikke bare for Mikael Forselius på Britannia når han skal jakte ryper. Det viktigste fremover blir å støtte opp om produsentene og bruke de aktivt, både når det gjelder mat og opplevelser, gjester og arrangementer, sier Balstad.

Som første region i verden fikk Trøndelag i 2011 et eget matmanifest. Oi! baserer sin virksomhet på Trøndersk Matmanifest.

Dette slutter de seg til

Ved å signere Trøndersk Matmanifest slutter Selbu kommune seg til:

1. Vi ønsker å fremme de trønderske råvarenes og matproduktenes mangfold, smak og særpreg, fra hav til høgfjell.
2. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter som fremmer matglede og helse.
3. Vi vil bidra til å markedsføre og bruke mat eller mattradisjon som en attraksjon.
4. Vi vil bidra til å formidle historiene om råvarene og tilberedningen.
5. Vi vil bidra til å utnytte råvarenes og produktenes sesongvariasjoner.
6. Vi vil bidra til å bruke råvarer og produkter ut fra miljøhensyn.
7. Vi ønsker å fremme god mat og matkultur hos barn og unge.
8. Trøndersk mat og matkultur skal være kunnskapsbasert. Vi vil bidra til utvikling av trønderske råvarer og produkter gjennom utdanning, nyskaping og forskning

Selbu kommune velger selv hvilke punkter de ønsker å jobbe med, og det gir et unikt handlingsrom og favner bredt fra store aktører som Rema 1000 og Asko Midt-Norge til små lokalmatprodusenter i Trøndelag.

Powered by Labrador CMS