Debatt

Ulf Kristiansen.

«Om å være politisk korrekt»

Dette er et leserinnlegg, som gjenspeiler skribentens mening. Innlegget er også trukket fra Selbyggens papirutgave.

Publisert Sist oppdatert


Alle i kommunestyret, med unntak av ordføreren, er hobbypolitikere. De bruker sin fritid på slikt de mener vil gjøre Selbu til et bedre sted for resten av oss. Og selvsagt sier de feil ting innimellom. Rekk opp hånda hvis du ikke har sagt noe feil, noe som var feil i noen andres ører vel og merke. Det blir få igjen på den måten. Kanskje to partier? Ikke fordi de aldri sa noe feil, men fordi de andre ga opp. De kaller det politisk korrekt. Særlig i hovedstaden er det veldig populært å ta de som ikke er politisk korrekt. Åsmund er ikke politisk korrekt.

Én setning tatt ut av en to timer lang direktesendt tv-debatt, det er alt som skal til for å undergrave demokratiet. Ikke si det til Putin. Vi klarer fint å undergrave demokratiet for egen hånd. Og det starter med å kreve at alle deltagere er politisk korrekt.

Min mening om den konkrete saken fra 2022: Eiendommene burde ha blitt lagt ut på det åpne markedet. Kommunen kunne ha akseptert et lavere bud i tråd med sine planer. Det ville da ha blitt kjent hvilket beløp kjøper eventuelt ble subsidiert. Når det ikke ble gjort og saken i stedet kom opp i kontrollutvalget burde man ha kjørt full revisjon for å blåse enhver tvil av banen. Når det heller ikke ble gjort så må man akseptere at tvilen lever.

Deretter mener jeg Selbyggen gjør feil i å fronte ordførerens sak mot Åsmund i form av 1700 ord i siste utgave før valget. De kritiske røstene er grunnvollen i demokratiet. Ti ville hester får ikke Åsmund til å svare noe annet enn det han mener. Selbyggen får det de forventer når de spør.

Kort oppsummert; folk gjør feil. Takk og lov holdt jeg på å si, men noen feil er større enn andre.

Jeg står for øvrig på 16. plass for Selbu SV. Det spiller ikke noen rolle for mitt standpunkt, men er greit å flagge.

EDIT:  Innlegget ble skrevet i affekt. Jeg står for innholdet, men tonen er unødvendig krass. Jeg har derfor bedt Selbyggen om ikke å trykke det i papirutgaven.

Powered by Labrador CMS