Nyheter
Laksecurry
Har du problemer med å gjøre fisk spennende til middag? Sjekke ut denne oppskriften for laksecurry.
Hva er en curry?
Curry er viden kjent for å stamme fra India, men det fins mange varianter i Sørøst-Asia. De to hovedingrediensene som dukker opp i alle karrioppskrifter er kokosmelk og karripasta/pulver. Mens indisk curry tilbyr en tykk saus som kan serveres med Naan eller ris, er sørøstasiatisk curry mer flytende, som suppe, og serveres oftere i en bolle med risnudler eller hvitt brød på siden (ris er også et alternativ).
Det mest populære kjøttet som passer til curry er kylling. Men i denne oppskriften bruker vi norsk laks til å lage en fusjonscurryrett som har sauskonsistensen som indisk curry, samtidig som vi får den sørøstasiatiske curryens aroma og smak fra urter, limejuice og fiskesaus.
Fremgangsmåte:
- Krydre laksestrimlene med salt og pepper
- Kutt opp brokkoli og andre grønnsaker du har
- Tilsett olje og smør i en panne på middels høy varme
- Stek laksen med skinnsiden ned i 5 minutter. Vend fisken og stek i 3 minutter til. Hvis fisken sitter fast i pannen, gi den litt tid til å slippe naturlig.
- Legg fisken på en tallerken. Du kan skille fiskeskinnet nå hvis du ikke vil ha det i din curry.
- Fres hakket løk til den er lett brun, tilsett deretter hvitløk og karripasta. Kok i 1 minutt
- Tilsett fiskesaus og kokosmelk, sukker og alle grønnsakene. Kok i 5 minutter eller til brokkolien er litt kokt (skal fortsatt være litt motstand i den).
Rør inn limejuice og legg fisken tilbake til pannen. Dryss salt og pepper og kok i få minutter. Dryss basilikum og koriander over før servering (med ris, risnudler eller hvitbrød).