Nyheter

Laksecurry

Publisert

Har du problemer med å gjøre fisk spennende til middag? Sjekke ut denne oppskriften for laksecurry. 

Hva er en curry?

Curry er viden kjent for å stamme fra India, men det fins mange varianter i Sørøst-Asia. De to hovedingrediensene som dukker opp i alle karrioppskrifter er kokosmelk og karripasta/pulver. Mens indisk curry tilbyr en tykk saus som kan serveres med Naan eller ris, er sørøstasiatisk curry mer flytende, som suppe, og serveres oftere i en bolle med risnudler eller hvitt brød på siden (ris er også et alternativ).

Det mest populære kjøttet som passer til curry er kylling. Men i denne oppskriften bruker vi norsk laks til å lage en fusjonscurryrett som har sauskonsistensen som indisk curry, samtidig som vi får den sørøstasiatiske curryens aroma og smak fra urter, limejuice og fiskesaus.

Ingredienser:


  • 450-500g av laks eller ørret i strimler
  • Salt og pepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • En halv løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2-3 spiseskjeer rød karripasta (jeg bruker Santa Maria red curry paste). Hvis du ikke har rød karripasta, bytt ut med gult karripulver.
  • 1 brokkoli (toppen) 
  • Andre grønnsaker du liker (gulrot/potet, osv.)
  • 1 teskje fiskesaus 
  • 1 boks kokosmelk (fet) eller kokoskrem (400ml)
  • En halv teskje brunsukker (eller kunstig sukker for en keto-variant) 
  • 1 teskje limejuice
  • Litt fersk basilikum (kan erstattes med tørket basilikum)
  • Litt hakket fersk koriander (kan erstattes med tørket koriander)

Fremgangsmåte:

  1. Krydre laksestrimlene med salt og pepper
  2. Kutt opp brokkoli og andre grønnsaker du har
  3. Tilsett olje og smør i en panne på middels høy varme
  4. Stek laksen med skinnsiden ned i 5 minutter. Vend fisken og stek i 3 minutter til. Hvis fisken sitter fast i pannen, gi den litt tid til å slippe naturlig.
  5. Legg fisken på en tallerken. Du kan skille fiskeskinnet nå hvis du ikke vil ha det i din curry. 
  6. Fres hakket løk til den er lett brun, tilsett deretter hvitløk og karripasta. Kok i 1 minutt
  7. Tilsett fiskesaus og kokosmelk, sukker og alle grønnsakene. Kok i 5 minutter eller til brokkolien er litt kokt (skal fortsatt være litt motstand i den).

Rør inn limejuice og legg fisken tilbake til pannen. Dryss salt og pepper og kok i få minutter. Dryss basilikum og koriander over før servering (med ris, risnudler eller hvitbrød).

Powered by Labrador CMS