Nyheter

Rett ved motorsenteret i Selbu sentrum har jentene bak Selbu Egg satt opp et selvbetjent gårdsutsalg. Rett ved motorsenteret i Selbu sentrum har jentene bak Selbu Egg satt opp et selvbetjent gårdsutsalg. – Vi selger egg, grønnsaker, pesto, sodd og gryteretter, potetstappe og kjøttprodukter, sier Hilde Karin Stokke og Marit Kulseth

Selvbetjent gårdsbu i Selbu sentrum

Publisert

Damene bak Selbu Egg har satt opp ei selvbetjent gårdsbu i Selbu sentrum. På salgslisten står egg fra Selbu, grønnsaker fra Frosta og sodd fra Inderøya samt en god del ferdigprodukter.

Gårdsbua kom på plass på søndag og står ved det nye motorsenteret og Sørensen bakeri. Den skal være åpen alle dager fra klokken 7-11. I tillegg til egg og grønnsaker, selger de ferske gryteretter og eggsalat fra Walberg selskapsmat AS og Opheim selskapsmat. Jentene har tidligere kjørt ut egg, men vurderer nå at bua skal erstatte dette.

– Vi har solgt bra til nå. De fleste har kjøpt egg, men mange har også tatt med seg grønnsaker. Mange har også vært innom bare for å se, og det er også helt greit, forteller Marit Kulseth, som eier og driver Selbu egg sammen med Hilde Karin Stokke.

Les også: Til kakling og begeistring – Selbu Egg leverer

Damene bak Selbu Egg og gårdsbua, Marit Kulseth (t.v.) og Hilde Karin Stokke håper at mange tar turen innom den nye gårdsbua.

Ingen fordyrende mellomledd

Når folk kommer innom bua, så plukker de maten selv, og registrerer varene via en skjerm. Deretter betaler man for varene enten via en berøringsfri kortterminal eller via vipps. For sikkerhets skyld blir bua kameraovervåket. Selve bua holder en temperatur på mellom 6 og 8 grader, og den ble satt opp på dugnad og med innleide elektrikere og rørlegger.

– Planen er å selge lokal mat fra produsent til forbruker. Vi har både ferske egg, grønnsaker og kjølevarer. Nå i begynnelsen så prøver vi oss litt fram, for vi vet ikke hvor mye som går, forteller Kulseth.

Maten som ikke er fra Selbu henter de på Gårdsbua AS på Stjørdal, som de har inngått samarbeid med.

– Vi henter selv varene her, og maten går da rett fra produsent til forbruker. Det eneste vi betaler er transporten. Her er det altså ingen fordyrende mellomledd, sier Hilde Karin Stokke.

I gårdsbua selger de egg fra Selbu, grønnsaker og kjøtt fra Innherred og Værnesregionen og en god del foredlede produkter.

Kjempetiltak!

Bare på de 15 minuttene Selbyggen er innom bua kommer det tre grupper med besøkende. Gjermund Lund er innom for å ta en titt.

– Kjempetiltak! Jeg er veldig positiv til lokal mat, og jeg har alltid støttet dette. Nå måtte jeg bare inn og se. Og så har de til og med gulerot med jord på. Dette er så bra! utbryter en glad kunde.

– Dette er et kjempetiltak, sier Gjermund Lund når han kommer innom bua for å ta en titt.

Sesongbasert til hytter og hus

Jentene bak Selbu Egg forteller at planen er å ta inn varer etter hva sesongen har å by på.

– Nå har det vært slakt, så rett over helga så får vi inn ferskt limousinkjøtt fra Selbu. Da kan man kjøpe kjøttdeig og biffprodukter som entrecote og ytrefilet. Hva vi tar inn vil variere etter sesong, avslutter Marit Kulseth.

Les også: Selbu får en ny kafé

Nå håper de at både selbygger, hyttefolket og andre som kjører gjennom Selbu tar en tur innom bua.

– Vi har valgt en sentrumsnær lokasjon rett ved 705-en. Det er også veldig greit å parkere her, og man slipper til og med å rygge. Vi håper at mange stopper her, og at også hyttefolket får opp øynene for bua, avslutter Hilde Karin Stokke.

Les også: Produsenter for lokal gårdsmat selger varer gjennom REKO-ringen Selbu og Tydal

Powered by Labrador CMS