Trond Kåre Langseth. Arkivbilde

«Garbergselva og demokrati»

Trond Kåre Langseth trenger ingen utredning i Garbergselva for å ta standpunkt til om han ønsker utbygging eller ikke, skriver han i dette leserinnlegget.

Publisert

Dette er et leserinnlegg, som kun gjenspeiler skribentens mening. 

Etter å ha sittet 8 år i kommunestyret er min oppfatning at det folkevalgte kommunestyret mer og mer er blitt et sandpåstrøingsorgan. Flere og flere viktige saker blir avgjort i planutvalget og formannskapet, som jo ikke er demokratisk valgt, men består av partienes håndplukkede representanter som stemmer slik de vil. Ordførerens store motstand mot å la en evt utredning om utbygging av Garbergselva behandles av kommunestyret kan ikke bero på annet enn en frykt for at han ikke har flertall for sitt syn blant de folkevalgte.

For meg som har gått opp og ned langs elva så trenger jeg ingen utredning. Fra Kjelstadfossen til Stråsjøen er elva en naturperle,med fosser og stryk og rolige kulper innimellom. Elva er glimrende for rafting og blir også mye brukt til dette. Jeg tviler på om Sel og Vågå kommuner vil legge Sjoa i rør! Å ofre denne for 1 million ekstra i kommunekassen vil være helt tragisk! I tillegg ønsker dagens regjering å forandre inntektsutjevningen slik at de kommunene som har ofret naturen sin for å få økte inntekter må dele mer med de som ikke har gjort det. Hvis planutvalget er så opptatt av at vi må skape mer fornybar energi så er det overraskende at de tvert sa nei til vindpark på Selbustrand. Det var et prosjekt som ville produsert 2 til 3 ganger så mye strøm som et elvekraftverk uten reguleringsmagasin i Garbergselva.

Nå regner jeg med som sikkert at NVE for 4. gang kommer til å si nei til konsesjonssøknaden til Clemens kraft. Før kommunen uttaler seg om saken så bør det være en selvfølge at de som skal si sitt om saken tar en befaring i elva. Dvs. å avsette en dag til å gå fra Kjelstadfossen til Stråsjøen.

NB! Ta på gode støvler!

Powered by Labrador CMS