Kulturskolen skal produsere direktesending av kommunestyremøtene i Selbu. Bildet er fra et tidligere kommunestyremøte under votering av en helt annen sak.

Elever skal strømme kommunestyremøter direkte

Heretter kan du se kommunestyremøtene i Selbu direkte på kommunens Facebook-side og på selbyggen.no.

Publisert Sist oppdatert

Det er ei elevgruppe ved Selbu kulturskole som skal produsere direkte-sendingene av kommunestyremøtene.

Deres første sending blir under kommunestyremøtet mandag 26. februar.

Slik kan du se sendingen

Du kan se møtene på Facebook-profilen til Selbu kommune og på kommunens nettsider. Alle kan også se møtene via selbyggen.no, og det krever ingen innlogging.

I en pressemelding fra kommunen står det: «Selbu kommune er stolt over å kunngjøre at elevgruppen Studio og mediateknologi ved Selbu kulturskolen har påtatt seg en spennende oppgave: å produsere livesending av kommunestyremøter.»

Oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune informerer om at sendingene også blir tilgjengelig i ettertid - men kun i 14 dager i første omgang.

– Vi ser på løsninger for å få til teksting av sendingene. Da vil de kunne ligge ute lenger, sier Mebust til Selbyggen.

Tidligere har det vært Fjell-TV som har stått for sendingene.

Vil gi elever praktisk erfaring

Det nye initiativet kommer som et resultat av kulturskolens engasjement for å gi elevene praktisk erfaring innenfor medieproduksjon og teknologi.

Elevene vil lære opptaksteknikk for lydstudio og videoproduksjon med flere kamera. De får opplæring i bruk av aktuell programvare, lyd- og lyskjøring på konserter, videoopptak av kulturskolekonserter, samt lydopptak i kulturskolens digitale studio.

– Vi er glade for å gi våre elever muligheten til å utforske medieproduksjon og teknologi, sier kulturskolerektor Ivar Aas og fortsetter:

– Dette prosjektet gir dem en unik sjanse til å bidra til lokalsamfunnet ved å dokumentere viktige kommunestyremøter.

Viktig for åpenheten

De aller fleste kommunene strømmer kommunestyremøtene sine på video.

I Åpenhetsbarometeret 2023, som kartlegger åpenheten i Kommune-Norge, er det bare 27 kommuner i landet som oppgir at de ikke strømmer kommunestyremøtene sine direkte.

Powered by Labrador CMS