Nyheter

Ordførerne i Selbu og Tydal kommer med sine uttalelser angående terrorangrepet i Oslo natt til lørdag.

– Dette er ikke et angrep på enkelte folk i Oslo, men på oss alle

Publisert Sist oppdatert

Terroren som rammet uskyldige mennesker i hovedstaden natt til lørdag har sjokkert hele nasjonen. Ordførerne i Selbu og Tydal mener at Pridebevegelsen er viktigere enn noen gang, og at vi sammen må stå opp mot de mørke kreftene.

Ole Morten Balstad, ordfører i Selbu:

– Dette er ikke utelukkende et angrep på Pride og Pridearrangementet i Oslo, men et nytt meningsløst angrep på ytringsfriheten i Norge. Det er skremmende at dette skjer nær sagt utenfor vår egen stuedør og det er skremmende at enkelte går så langt for å fremføre sine ekstreme holdninger som det gjerningsmannen i dette tilfellet har gjort. Mine tanker går først til de som er direkte berørt av skyteepisoden i Oslo, men også til alle oss andre som på nytt har fått en forferdelig påminnelse om at retten til å ytre oss og kjempe for våre verdier ikke er en selvfølge. Og når det gjelder Pride isolert sett er dette en påminnelse om at Pridebevegelsen nå kanskje er viktigere enn noensinne, dette også som et overordnet symbol på retten til å være den en er og kjempe for de verdiene hver og en av oss har.

På starten av juni deltok begge våre ordførere, og klippet regnbuesnora, under åpningen av Selbu og Tydals eget Pride-arrangement.

Jens Arne Kvello, ordfører i Tydal:

– Jeg tar, som alle, sterk avstand fra den terrorhandlingen som ble utført med tanke på å ramme en bestemt gruppe mennesker i Oslo i helga. Det er forferdelig at noe slikt kan skje i et land som vi oppfatter som det beste å leve i. 

Vi må bruke dette til å skape en sterkere ring for aksept av ulike legninger, slik at terrorhandlingen vil virke motsatt av hva man trolig hadde til hensikt. Det ser jeg at man allerede er godt i gang med.

Dette er ikke et angrep på enkelte folk i Oslo, men på oss alle. 

Dette skal vi sammen stå opp imot.

Dette innlegget delte Tydal kommune på sin egen Facebook-side mandag 27. juni. Foto: skjermdump.
Powered by Labrador CMS