Ny-kokken på Baro:
– Det virker som folk setter pris på at vi er i gang igjen
For 20 år siden tok en ung melhusbygg fagbrevet på Royal Garden i Trondheim. Siden ble han en renommert kokk på Scandic hotell i Stjørdal. Men så kastet han blikket mot dalstrøka innafor.
– Hvor er du nå, Steinar Meistad?
– Nå står jeg bak varmrettdisken på butikken ved B. Langseth i Innbygda. Jeg er akkurat ferdig med å tilberede dagens middagsbuffet, så nå har jeg tida til å slå av en prat.
–
Hvorfor ville du bli kokk?
– Jeg ville ta en fagutdanning og kokkeyrket virket interessant. Det var et reelt valg som jeg aldri har angret på. Det er en artig bransje med mange muligheter. Hver dag er det noe nytt som skjer, og du treffer mye forskjellige folk. Jeg kjeder meg ikke ett sekund.
– Hva førte deg til Selbu og B. Langseth?
– Det er den gamle historien om kokken og servitrisen. Ranveig og jeg fant hverandre mens vi jobbet på et etablissement i Trondheim, og i dag har vi to barn på 13 og 10 år. Det var Ranveig som helst ville til Selbu. Søsteren hennes er samboer med Roger Langseth, og i 2016 flyttet vi fra Stjørdal til Selbu og bygde oss hus i Molia i Innbygda.
– Åtte år siden; hva har skjedd i mellomtida?
– Mens Ranveig benyttet koronatiden til å omskolere seg og ta fagbrev som helsefagarbeider, fikk jeg et vikariat som kokk ved Selbu Sykehjem. Det neste var fast jobb ved SIFA på Tømra der jeg også trivdes veldig godt, men så fikk jeg tilbud om fast jobb på sykehjemmet igjen. Det var en ettertraktet jobb som jeg ikke kunne la gå ifra meg, og jeg så for meg at jeg skulle slå meg til ro med det. Men så dukket muligheten her opp. Den forrige kokken ved B. Langseth gjorde en veldig god jobb, så nå må jeg bare stå på og vise hva jeg er god for.
– Blir det store forandringer?
– Det har allerede skjedd store forandringer. Lokalene til kafeteriaen er pusset opp, og vi har fått ny buffetdisk som vender inn mot kjøkkenet slik at vi kan jobbe mer effektivt. Foreløpig kjører vi tradisjonell middagsbuffet med pensjonisttilbud på onsdager, og det virker som folk setter pris på at vi er i gang igjen.
– Hva med menyen?
– Da jeg jobbet på sykehjemmet, oppdaget jeg at selbyggene er veldig glade i fisk. Så nå serverer vi fersk fisk i middagsbuffeten 2-3 ganger i uka. Sei, laks eller lettsalta torsk er populære middagsretter som de fleste kjenner igjen. Og kommer det noen som ikke har lyst på noe i buffeten, kan de få burger eller pizza fra Best`n. Lørdagene har vi salat- og pizzabuffet. Det har blitt en stor suksess.
– Har du og familien grodd fast i Selbu nå?
– Ja, hele familien trives veldig godt i Selbu. Samboeren har fast jobb i kommunens helseetat, og jeg gleder meg til å utvikle kjøkkenet- og ferskvaretilbudet ved B. Langseth videre. Vi er heldige som har fått jobber som vi stortrives med. Men selv om ungene begynner å snakke selbygg, vil jeg ikke kalle meg for selbygg ennå. Men kanskje er jeg på gli.
– Er det noen du vil sende en hilsen til?
– Det må bli nestoren ved bedriften her. Haldor Arnt fylte 77 år på fredag og er fortsatt i full virksomhet. Oftest den første som låser opp butikkdørene om morgenen, og den siste som forlater om kvelden. Han er et stort forbilde og inspirator for alle oss som jobber her. Og bare hva det betyr for bygda at han i alle år har gitt ungdommer mulighet til å jobbe her på ettermiddager og i helger. Gratulerer med dagen og hurra for deg, Haldor Arnt!