Takker lokalbefolkningen for hjelp etter utfordrende hyttebrann i Selbu:

Illustrasjonsbilde.

– Det brant i store deler av gulvkonstruksjonen

Politiet i Trøndelag fikk kl. 17.45 lørdag ettermiddag melding om at det brant i ei hytte ved Børsjøvegen i Selbu. Innsatsleder Per Kristian Laugtug ved Værnesregionen brann- og redningstjeneste forteller at de brukte to timer på å slokke den utfordrende brannen.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke folk på hytta, og eier ble informert umiddelbart etter at brannen ble kjent.

– Det viste seg faktisk å være en utfordrende brann. Det brant under hytta, og i store deler av gulvkonstruksjonen, forteller Laugtug.

Også et lithiumbatteri hadde tatt fyr, noe som i seg selv er vanskelig å få kontroll på, ifølge innsatslederen.

– Også en del brennbart materiale i nærheten av dette hadde tatt fyr, forteller Laugtug, som sier at lithiumbatteri på hytter ofte brukes til solcellepanel og lagring av strøm.

Ukjent årsak

Han påpeker at årsaken til brannen ikke er kjent enda, og at også politiet har vært på stedet for å fotografere og gjøre sine undersøkelser.

Brannvesenet brukte to timer på å få kontroll på brannen. 

– Røykdykkerne måtte ta seg inn i trange rom for å komme til, så det var en stor del av årsaken til at det var noe utfordrende, forteller han. 

Takker selbyggene

Laugtug benytter anledningen til å takke de som sa ifra, og til mannskapet som kom til raskt – og til selbyggene.

– Det var nært at den hytta gikk med, men den berget. Det er selvfølgelig en del skader på den, så det vil ta tid å få den slik den var, men alt i alt gikk det bra. 

– Så må jeg også få legge til at vi fikk god hjelp av lokalbefolkningen, og det setter vi stor pris på. Det var 1,5 km med ubrøytet vei frem til hytta, og vi fikk låne både snøscootere og ATV'er, noe som var helt avgjørende for oss som måtte transportere en del utstyr og folk. Men det er litt typisk når man kommer til Selbu – ting fungerer bare slik, avslutter Laugtug.

Powered by Labrador CMS