Kultur

- Jeg har hatt interesse for gode smaker lenge, sier festivalsjef Arne Otto Vedvik.

Gikk mot strømmen. I helga arrangeres festivalen for tredje gang

Publisert Sist oppdatert

– GLIS-festivalen er et konsept som skal vise fram det store spekteret av gode opplevelser i Sylan. Fokuset er livskvalitet, sier festivalens primus motor, Arne Otto Vedvik.

I helga arrangeres GLIS-festivalen på Stugudalen.

I koronaåret 2020 gikk Arne Otto Vedvik mot strømmen og arrangerte den første utgaven av GLIS-festivalen. GLIS, som står for Gode Liv i Sylan, arrangeres for tredje gang denne helga.

En god kombinasjon

Fredag startet festivalen med vinsmaking i peisestua på Væktarstua. Det var Vedvik selv som ledet denne seansen. Deltakerne fikk smake både hvit, rød, musserende og rosévin.

– Her presenterer jeg viner fra Frankrike, Italia og Tsjekkia, forteller Vedvik.

– Hvordan oppsto din brennende interesse for vin?

– Jeg har hatt interesse for gode smaker lenge. Interessen for vin kom gjennom kombinasjonen av god mat og god vin. Det er nesten som det Nils Arne Eggen kalte ‘komplementære egenskaper’. Hver for seg kan maten og vinen være god, og dersom du blander smakene sammen, løfter de hverandre til et enda høyere nivå.

Deltakerne fikk smake på vinene sammen med spekepølser fra Inderøy Slakteri og ost fra Gangstad Gårdsysteri, som også ligger på Inderøya.

Arne Otto Vedvik presenterer edle dråper for deltakerne på vinsmakingen.

Lokalmatmesse

Festivalen fortsetter lørdag. Da blir det svartkjel-lunsj på setervollen til Mari Nordfjell. Deretter arrangeres lokalmatmesse på Væktarstua. Dit kommer flere lokalmatprodusenter fra dalføret, samt noen produsenter som har reist litt lengre, deriblant Inderøymat.

Til slutt, på lørdagskvelden, blir det servert fire-retters middag på Væktarstua. Alle de fire rettene er komponert med lokale råvarer.

Dessuten blir det mulig å se kunstutstilling med bilder av Lise Brissach.

– Svartkjel-lunsjen og 4-rettersmiddagen krever forhåndsbestilling. Det er fortsatt igjen ledige plasser, sier Vedvik til Selbyggen fredag kveld.

Det er Vedviks selskap Sylan Adventure AS som står som arrangør for festivalen.

Spekepølser og oster fra Inderøya.
Powered by Labrador CMS