Anne Grete Kirkvold Flakne synes det er trivelig tilby kundene mat og drikke gjennom denne vogna. Foto: Øyvind Skogmo Hansen

Anne Grete skulle egentlig ikke tilby dette – nå har hun ikke lenger noe valg 

17. mai åpnet Anne Grete Kirkvold Flakne sitt nye hjertebarn, matvogna «Inabords». De siste tre månedene har vært travle, og spesielt ett produkt har hun solgt store mengder av. 

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hadde egentlig ingen planer om å tilby vafler, men nå må jeg nesten bare fortsette med det, sier Flakne og ler. 

Hjertevafler på pinne har nemlig blitt en skikkelig slager.

Foto: Øyvind Skogmo Hansen

Tok sats og hoppet i det 

Selbyggen skrev første gang om «Inabords» i april. Den gang sa Flakne at hun stortrives i jobben sin ved Selbu-Trykk, men at det å starte opp en egen bedrift innenfor konseptet lokalmat og opplevelser, er noe hun har gått og tenkt på i lengre tid.

– Nylig fylte jeg 50 år, og sist uke ble jeg også bestemor for første gang. Skulle det bli noe mer enn en drøm, måtte jeg bare hoppe i det nå, sa Flakne.

Tre måneder senere, og utallige timer med matproduksjon og salg fra vogna, er ikke lysten blitt noe mindre. 

– Folk setter pris på tilbudet

Når Selbyggen treffer henne en varm sommerdag i august, er vogna parkert på Vikaengene. Der har hun stått flere ganger gjennom sommeren, og tilbudt strandfolket både mat og drikke.  

– Jeg har vært her fem ganger i sommer. Det har vært fint, og når det har vært veldig fint vær har det vært mye folk. Jeg opplever at folk vil benytte seg av tilbudet og kjøpe seg ting. Tilbakemeldingene jeg får er at folk setter pris på dette, sier Flakne. 

Ofte står hun alene i vogna, men akkurat denne dagen har hun med seg assistanse i form av en venninne. 

– Jeg prøver stort sett å gjøre det meste selv, men noen ganger leier jeg inn noen. Det kommer an på hvor mye folk det er. 

Travel sommer

I løpet av sommeren har hun tatt med seg matvogna både på E-martnaen, Bellorama, Tydalsfestivalen og private arrangementer, for å nevne noe. 

– Jeg ble blant annet leid inn til et perlebryllup med 75 gjester. Da var det elgburger som stod på menyen, sier Flakne og legger til at hun i størst mulig grad benytter seg av lokale råvarer. 

–  Burgerne er fra Kleset Nordre, og eggene som brukes i vaflene er også fra Selbu. 

Inabords har flere ganger i sommer stilt seg opp på Vikaengene, til stor glede for badenymfer i alle aldre. Foto: Øyvind Skogmo Hansen

Vil treffe hyttefolket

Fremover har Flakne planer om å finne seg en plass hun kan stå på fredager. 

– Målet er å få med litt av hyttetrafikken som går gjennom dalen, sier Flakne. 

 – Hvilke erfaringer har du gjort deg etter oppstarten? 

– Dette er nytt for meg, så ting tar tid. Men jeg synes dette er veldig artig – ikke bare å lage mat, men også å møte mye folk og prate med dem. 

– Mannen min har hatt en ufrivillig hobby

Hun har satt seg et mål som skal gjennomføres i nærmeste fremtid: 

– Jeg skal kjøre opp for henger slik at jeg kan ta med vogna selv. Hittil har nemlig mannen min fått en ufrivillig hobby, sier Flakne og ler. 

Hun har ingen planer om å tilby catering i ordets rette forstand, men hun er åpen for å ta med seg vogna ut av Neadalen. Det har hun faktisk allerede gjort også. 

– Jeg var i Forradalen på bryllup, og jeg vil nok fortsette med å leie meg ut til ulike lag og arrangementer der man kunne tenke seg å sette bort matlaginga.

Powered by Labrador CMS