Debatt

Så står et nytt år for døren

Publisert Sist oppdatert

Dette er Selbyggens lederartikkel som gjenspeiler redaksjonens mening.

«Det snør, himmelsk korrekturlakk over feilstavet sommer», synger Anne Grethe Preus. Det beskriver situasjonen i Neadalføret godt, for i skrivende stund har snøen lagt seg som et teppe over den speilblanke overflaten vi skled rundt på for bare noen dager siden.

«Takk for den unyttige snø, til bry og til besvær», fortsetter Preus. Trafikkaos og brøytekanter overtar nyhetsbildet en stakket stund, før snøen legger seg og nyheter om krig og ødeleggelser igjen inntar nyhetsbildet.

«I dag inntas jorden av en himmelsk hær, uten våpen tvinges hele byen i kne.» Dessverre er ikke alle hærer like fredelige som den Preus synger om. Året 2023 er ved veis ende, og Putin har fortsatt ikke tatt til fornuften. I tillegg har Hamas sitt angrep på Israel sjokkert en hel verden, mens Israel har svart med en grusom krig som har ført til enda mer lidelse på en allerede utsatt befolkning på Gaza.

«Alt går litt langsommere her på jorden, når hele himmelen faller ned», avslutter Preus. Nå senker julefreden seg over oss, her vi bor i vår trygge del av verden. Likevel kjenner nok også nordmenn på en utrygghet, over egen økonomi for eksempel. Vi må håpe at forventninger til for eksempel julegaver kan senkes, og at den beste gaven av alt er tid sammen med sine nære og kjære. En hvit jul åpenbarer seg for oss, det betyr at manges ønske om skitur og utelek i snø går i oppfyllelse allerede før julaften.

En riktig god jul, og et godt nytt år ønskes alle våre lesere.

Powered by Labrador CMS