Om oss

Om Selbyggen

Selbyggen er et partipolitisk uavhengig lokalavis for Neadalen. Avisa har i dag 6 faste ansatte fordelt på 5 årsverk og kommer ut i et brutto opplag på ca 3400 med nærmere 100 prosent dekning i nedslagsfeltet, Selbu og Tydal

Krav om offentliggjøring av herredstyrets forhandlinger førte til Selbyggens spede start i 1889. Da som en av landets første lokalavviser og trolig den aller første i amtet. Brødrene John og Ola Aas, som i 1882 flyttet til Selbu fra Tydal, skrev møtereferatene for hånd og ved hjelp av en hektograf ble referatene, som etter hvert ble kalt Selbyggen, mangfoldiggjort i 200 eksemplarer. Fra 1895 ble Ole Aas ansvarlig redaktør, til han solgte Selbyggen til sambygdingen Johan Setsaas i Nordenfjeldske annonsebyrå i 1924.

Krigsåra, med papirrasjonering, tysk sensur og nazipropaganda ble ei vanskelig tid både for eiere og redaktør. Ut på sommeren 1941 stoppet utgivelsen, og Selbyggen kom ikke i gang igjen før i 1947.

Etter flere redaktørskifter ble Odd Rygg redaktør i 1965 og fram til han gikk av som pensjonist i 1994. I denne perioden ble Selbyggen omdannet til aksjeselskap (1975), og både annonsemengden og abonnenter økte kraftig. Etter en omflakkende tilværelse i forskjellige leide redaksjonslokaler, bygde Selbyggen eget ”hus” og flyttet inn på Nestansringen 7 i 1994.

Powered by Labrador CMS