Fra venstre fagleder landbruk Marit Kjøsnes Renå, kommunedirektør Oddveig Kipperberg og veterinær Elin A. Nissestad.

Veterinærvakt-avtale på plass

Nea Veterinærkontor og Selbu kommune har inngått en treårig veterinærvakt-avtale for Neadalen. Det opplyser Selbu kommune i en pressemelding tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen, som ble inngått fredag 26. januar, innebærer at vaktdistriktet får dagtilskudd til tre veterinærer i tillegg til den ene som har ansettelse i Tydal.

Én ekstra veterinær med i vaktordningen

– På denne måten ønsker vi å sikre at vaktdistriktet skal ha god dekning og redusert sårbarhet for fravær. I tillegg er ytterligere en veterinær med i vaktordningen på helg og dermed er det totalt 5 veterinærer som deler på vaktene, sier kommunedirektør Oddveig Kipperberg.

Hun forteller at i forhandlingene har fokuset vært på å redusere vaktbelastningen, og legge til rette for at det skal bli lettere å rekruttere til vaktdistriktet – også ved behov for vikarer.

– Vi er nå glade for å ha kommet i mål med en avtale og vil i tråd med avtalen også legge til rette for god dialog med landbruksnæringen i distriktet.

Veterinær Elin A. Nissestad bekrefter overfor Selbyggen at avtalen er i boks.

– Selv om vi ikke fikk gjennom alle våre krav, er vi fornøyd og håper at vi skal få en stabil veterinærvakt fremover, sier Nissestad.

– Veldig gode nyheter

Leder i Selbu Bondelag, Lars Langseth, er glad for at en avtale nå er på plass.

– Uten at det kjenner til detaljene i forhandlingene, ser dette ut til å bli en avtale som begge sider kan leve med. Dette er veldig gode nyheter for dyreeiere, både for dem som har produksjonsdyr og andre dyr.

– Dette betyr at dere kan senke skuldrene litt?

– Nå kan man i hvert fall vite at man får hjelp dersom noe skjer utenom kontortidene. Det vil hjelpe veldig når man står i det, ingen tvil om det.

Powered by Labrador CMS