Fra venstre fagleder landbruk Marit Kjøsnes Renå, kommunedirektør Oddveig Kipperberg og veterinær Elin A. Nissestad.
Fra venstre fagleder landbruk Marit Kjøsnes Renå, kommunedirektør Oddveig Kipperberg og veterinær Elin A. Nissestad.

Veterinærvakt-avtale på plass

Nea Veterinærkontor og Selbu kommune har inngått en treårig veterinærvakt-avtale for Neadalen. Det opplyser Selbu kommune i en pressemelding tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen, som ble inngått fredag 26. januar, innebærer at vaktdistriktet får dagtilskudd til tre veterinærer i tillegg til den ene som har ansettelse i Tydal.

Én ekstra veterinær med i vaktordningen

– På denne måten ønsker vi å sikre at vaktdistriktet skal ha god dekning og redusert sårbarhet for fravær. I tillegg er ytterligere en veterinær med i vaktordningen på helg og dermed er det totalt 5 veterinærer som deler på vaktene, sier kommunedirektør Oddveig Kipperberg.

Hun forteller at i forhandlingene har fokuset vært på å redusere vaktbelastningen, og legge til rette for at det skal bli lettere å rekruttere til vaktdistriktet – også ved behov for vikarer.

– Vi er nå glade for å ha kommet i mål med en avtale og vil i tråd med avtalen også legge til rette for god dialog med landbruksnæringen i distriktet.

Veterinær Elin A. Nissestad bekrefter overfor Selbyggen at avtalen er i boks.

– Selv om vi ikke fikk gjennom alle våre krav, er vi fornøyd og håper at vi skal få en stabil veterinærvakt fremover, sier Nissestad.

– Veldig gode nyheter

Leder i Selbu Bondelag, Lars Langseth, er glad for at en avtale nå er på plass.

– Uten at det kjenner til detaljene i forhandlingene, ser dette ut til å bli en avtale som begge sider kan leve med. Dette er veldig gode nyheter for dyreeiere, både for dem som har produksjonsdyr og andre dyr.

– Dette betyr at dere kan senke skuldrene litt?

– Nå kan man i hvert fall vite at man får hjelp dersom noe skjer utenom kontortidene. Det vil hjelpe veldig når man står i det, ingen tvil om det.

Powered by Labrador CMS