Nye opplagstall er klare: 

Det er vårstemning ute, og solen skinner også for lokalavisa som øker i opplagstall. F.v: Ingrid Sandvik (annonser), Øyvind Skogmo Hansen (journalist), Maiken Gjærevold Woldseth (redaktør og daglig leder), Kirsti Aune (abonnements- og annonseansvarlig), Oda Cecilie Folde (assisterende redaktør), Anne Lien (fakturaansvarlig), Sofie Sørum (journalist) og Svein Hilmo (journalist).

Stadig flere leser Selbyggen

Opplagstallene for andre halvår i 2023 ble lagt frem av Landslaget for lokalaviser (LLA) og Mediebedriftenes landsforening (MBL) onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Totalopplaget for de over 110 lokalavisene som er tilknyttet LLA øker med drøye 2000, en økning på 0,6 prosent. Rundt halvparten LLAs lokalaviser går frem, rundt halvparten tilbake. Det viser tallene når vi sammenligner netto opplagstall for andre halvår 2023 med andre halvår året før, står det i pressemeldingen sendt ut onsdag morgen.

Tomas Bruvik er generalsekretær i LLA. Bruvik kommenterer opplagstallene slik:

Opplagstall for Trøndelag. Tall for flere aviser kan du finne på lla.no.

– Det er gledelig å se at lokalavisene står sterkt blant folk landet rundt. Våre stabile opplagstall viser at redaktørstyrte lokalaviser lager journalistikk som er verdt å betale for. Lokalavisene er også en nyttig markedskanal for nasjonale og lokale annonsører.

Økning for Selbyggen

De ferske tallene viser at Selbyggen har en økning i antall lesere, og at trenden med et synkende antall abonnenter har snudd. I første halvår 2023 hadde Selbyggen et opplag på 2712 abonnenter, noe som var en nedgang på 62 abonnenter fra andre halvår i 2022. I andre halvår i 2023 ble det derimot en helomvending, og fra juni til desember økte avisas abonnementstall med 77, og nå har Selbyggen et opplag på 2789. Det er gledelig nyheter, forteller redaktør Maiken Gjærevold Woldseth.

– Vi gleder oss veldig over denne økningen i antall abonnenter. Det siste året har Selbyggen vært gjennom en god del endringer, med større fokus på levende bilder og en splitter ny nettside. Vi jobber hardt hver eneste dag for å levere gode lokale nyheter, og vi har som mål å ikke lenger bare være høydepunktet på fredager – men en stor del av hverdagen til våre lesere, sier Woldseth.

Digital satsning

Selbyggen har det siste året hatt en økt satsning på digitalt innhold, og merker større og større pågang på nettsidene. I første halvår i 2022 hadde Selbyggen gjennomsnittlig 5250 sidevisninger, og dette tallet har nå økt til 9420 sidevisninger hver dag. Det vil si en økning på mer enn 80%. Det er også en markant endring i abonnementstallene på rene digitale abonnement, som har økt fra 276 i første halvår 2022 til 487 ved utgangen av 2023. Woldseth kan avsløre også nye satsninger i tiden som kommer.

– Tallene tyder på at vi leverer noe abonnentene ønsker, en jevn strøm av lokale nyheter, lett tilgjengelig på nett. Vi har spennende planer i tiden som kommer også, vi har nå begynt å snuse på podkast, og satser på at 2024 blir året hvor vi kan si at vi er både leserens og lytterens Selbyggen. Vi må samtidig også gratulere våre lokalaviskolleger i Fjell-Ljom med ny opplagsrekord. Det er et resultat av godt og iherdig arbeid over tid, avslutter Selbyggens redaktør.

Powered by Labrador CMS