MIN MENING:

Skuterkjøring i skog og mark

Dette er et leserinnlegg, som gjenspeiler skribentens mening.

Publisert

Fra 70-tallet og utover har skuterkjøring økt sakte og sikkert, både av det gode og det motsatte. Skuter er kommet for å bli, noe jeg våger å si med sikkerhet. Om det har bare med behov eller en utvikling som er naturlig, tja... Det skal en ikke si med skråsikkerhet kanskje. 

Det jeg mente å si var at etter «rekreasjonsløyper» ble tillatt kom bestemmelsen om begrensning på søndager bort. Mer oppmerksom på det var jeg ikke før jeg fikk høre av en som hadde kjøreløyve til hytta si langt inni fjellheimen nevnte ved en tilfeldighet. Jo, tenkte jeg også etter hvert at det var litt besynderlig, men sikkert av en grunn? Hytteeieren med skuterløyve syntes i alle fall det var noe rart. Ellers har jeg også hatt skuterløyve i forbindelse med hytta som eide ei tid tilbake, med 12 turer per sesong. Men jeg brukte ikke hytta så mye, kun i vinterferie og påska stort sett, så behovet var ikke så mange turer. I ettertid ser jeg at skuteren blir mer og mer til turer i tide og utide, kjekt å ha, sa trubaduren Øystein Sund. Men jeg kunne tenkt meg å foreslå at skutekjøringen hadde blitt regulert noe med den kjøringa i tidssoner uten at det medfører så store ulemper for hytteeiere og rekreasjonskjøring. Som da jeg hadde 12 løyver per sesong, så kjørte jeg egentlig så tidlig som mulig på turen til hytta og så sent som mulig på returen. Bare for å ta hensyn til skigåere. Det kunne være en løsning i dag for å regulere, mellom 10-15 på søndager og kanskje lørdager. Dette for å vise litt hensyn til familiefolk med småunger og de øvrige skigåerne som går der skuterløypa parallelt med skisporet. 

For å avslutte med noe (forsonende), jeg kjenner mange skuterkjørere som positiv og spreke på ski for øvrig (en må ikke ligge på latsida for føre en skuter), sjøl om kanskje noen tror det? Skitrafikken i mitt område og sikkert flere plasser er stor og det gjør godt for sjel og kropp, HELT TOPP, egentlig mindre slitsomt enn skuterturen, da blir en merkelig nok svett, faktisk! Folkehelsen er mer sikker med ski, tror jeg skråsikkert på.

Powered by Labrador CMS