Sett inn tiltakene nå

Trafikksikkerhet er temaet i ukens leder.

Publisert Sist oppdatert

Du leser nå en lederartikkel. Den uttrykker Selbyggens mening.

Torsdag forrige uke kunne vi lese den tragiske nyheten om at en 7 år gammel gutt fra Kristiansand hadde omkommet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil. Gutten var på veg over et fotgjengerfelt på veg til skolen. Beboere i nærheten av ulykkesstedet har lenge varslet om at veien er farlig, spesielt fotgjengerfeltet ved ulykkesstedet som befinner seg ved et uoversiktlig kryss.

Fredag ettermiddag skjer nesten det samme i Selbu ved Coop Extra. Ei jente i barneskolealder var på vei over fotgjengerfeltet med sykkelen sin trillende ved siden av seg, da en lastebil i retning Stjørdal kommer borti sykkelen. Om sjåføren var oppmerksom på at dette skjedde vet vi ikke, men vedkommende kjørte bare videre.

I Kristiansand sier Fylkesdirektøren for samferdsel at de har jobbet med å finne løsninger og finansiering, og at tiltak skulle settes i gang om tre uker. Det hjelper ikke den familien som nå sitter igjen etter å ha mistet det kjæreste de har i en meningsløs trafikkulykke. Hvorfor blir ikke beboere som er vitne til trafikkfarlige strekninger tatt mer på alvor?

Da Selbu kommune jobbet med revidert trafikksikkerhetsplan i 2021/2022 fikk de inn over 150 høringsinnspill på hva innbyggerne i bygda mener bør prioriteres. Helt oppe på andreplass står tiltak i Marienborgkrysset. Den gangen sa kommunen at de skulle vurdere hvilket tiltak som vil være mest hensiktsmessig å realisere, og at det allerede var planlagt nye fartshumper i området, samt bedre belysning ved gangfeltet over Fv. 705.

Det ferdes mye barn i dette området, både før under og etter skoletid. Hele strekningen fra Marienborg til Sørflakne bør prioriteres høyt, det ser vi ut fra nestenulykken som skjedde i helgen. Og man må bare stille seg det enkle spørsmålet; om man har lysregulering i Innbygda, hvorfor kan man ikke få det på plass ved Marienborg også, i det farligste krysset på skoleveien i Selbu? Må det skje en alvorlig ulykke før det settes inn enda bedre og mer effektive tiltak?

Om disse to hendelsene kan lære oss noe, så er det det å handle før det er for sent. Vi kan ikke sitte å vente på at veien viser seg å være like trafikkfarlig som vi har fryktet. Sett inn tiltakene nå, koste hva det koste vil. 

Powered by Labrador CMS