Fælk & følk

Mange planer for Pride-dagene i juni begynner å falle på plass for styret i NeadalsPride. Bak f.v: Knut Erik Jensen, Linn Kristin Mosbø, Mari Engen Hanem. Foran f.v: Ingeborg Olderø, Marit Bårdsgård Stokke og Henning Nygård.

NeadalsPride godt i rute. I juni braker det løs!

Publisert Sist oppdatert

Det blir historiske dager på starten av juni i år, når NeadalsPride skal gå av stabelen for første gang. I løpet av de siste årene har fler og fler Pride-arrangement dukket opp i norske bygder og byer, og nå har turen endelig kommet til vårt dalføre. 

Styret, som består av leder Linn Kristin Mosbø, nestleder Mari Engen Hanem, Marit Bårdsgård Stokke, Knut Erik Jensen, Ingeborg Olderø og Henning Nygård kan fortelle at de ligger godt i rute.

Drøm i oppfyllelse

Ideen ble til senhøsten 2020, og i september i fjor arrangerte de sitt første offisielle arrangement. En kick-off på bankplassen i Selbu.

– Gjennomføringen da gikk som smurt. Det var utrolig fin stemning, og veldig rørende å se Selbu i regnbuefargene for første gang, forteller Hanem. 

– For oss så var det nok en drøm som gikk i oppfyllelse. Ikke nødvendigvis bare i form av et arrangement, men drømmen vi har båret inni oss så lenge om tilhørighet i et slikt miljø. Å få stå der å være en del av det var helt magisk, sier Mosbø. 

De to initiativtakerne overvar også Røros Pride i fjor, og ble både inspirert, motivert og enda mer gira.

– Der var vi med i en parade med 500 deltakere. Å få til den stemningen også her i Selbu, det er jo drømmen, sier Mosbø, som legger til at de har kjørt bra på med styremøter, og at mange konkrete planer begynner å falle på plass. 

Mari Engen Hanem og Linn Kristin Mosbø forteller at det bare er å ta kontakt dersom noen vil bidra med noe under NeadalsPride.

Kino og kultursjokk

Prideuka i Selbu skal vare fra onsdag 1. juni til søndag 5. juni. 

– Vi starter det hele med en kinokveld på Tælet hvor vi skal vise filmen «Rocket man». Det blir også den offisielle åpningen av hele NeadalsPride, sier Mosbø, og fortsetter: 

– På fredag vil det bli arrangert Kultursjokk-kafé på Tælet, med salg av både vin og øl. Det blir konsert kombinert med andre kulturinnslag, og vi kan avsløre at Skeive Stemmer kommer. I tillegg skal Eivind Rindal, som er leder for Trondheim Pride, være konferansier og binde hele programmet sammen med miniforedrag om skeiv kulturhistorie.

– Rindal er en over gjennomsnittet engasjert og kunnskapsrik type, legger Hanem til, som også sier at de jobber med å skaffe lokale aktører til å bidra fra scenen denne kvelden. 

Planene for torsdag er ikke helt spikret enda, men det ligger an til spennende program også denne dagen.

Parade, festmiddag og gudstjeneste

Den store festdagen vil bli på lørdag, der det hele sparkes i gang på bankplassen som blir døpt om til Prideplassen for anledningen.

– Der vil det bli appeller og underholdning fra scenen. Paraden starter og ender opp på Prideplassen, og etter den er ferdig vil det bli en festmiddag med underholdning på Bjørkhov. De skal ordne fire spesialretter, og det er kjempestas, sier Mosbø. 

På Prideplassen vil det for øvrig bli anledning for lag og organisasjoner, samt samarbeidspartnere, å ha stand. 

På søndag blir det arrangert regnbue-gudstjeneste i Selbu kirke. 

– Her blir det nok fokus på toleranse, mangfold og inkludering. Det blir som en vanlig gudstjeneste, bare at Pride vil være et tema, forteller Hanem.

Positive signaler

At Mosbø og Hanem er spente og gleder seg voldsomt til juni, er det ingen tvil om. Fra lokalmiljøet har de allerede fått mange positive signaler, men fremhever at det er plass til mer og fler. 

– Vi vil oppfordre alle bedrifter, lag og enkeltpersoner i Selbu til å støtte oss på den måten de kan i Pride-uka for å vise sin støtte og sitt standpunkt. På paraden er alle som har lyst hjertelig velkommen, skeiv eller alliert. Og om det er noen som har lyst til å bidra, enten med å være frivillig, ha noe kulturelt innslag og så videre, så er det bare å ta kontakt. Her er det plass til alle, avslutter de to. 

Powered by Labrador CMS